Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

"Ik ontdekte hoe leuk het beroep van constructeur is"

Als het meezit is Andrea Kuijper eind van dit studiejaar klaar met de deeltijdopleiding Bouwkunde. Vier jaar heeft ze erover gedaan, want met een achtergrond in het notariaat en bankwezen, krijg je weinig vrijstellingen. "Ik wilde het vroeger al studeren, maar op de havo had ik geen natuurkunde in mijn pakket. Toen ik eenmaal besloten had over te stappen naar de bouwwereld, hoorde ik dat je je tijdens het eerste jaar kunt laten bijspijkeren. In mijn geval bleek het achteraf niet eens nodig omdat ik voor vakken als wiskunde en constructieleer ruime voldoendes haalde. Wel heb ik er heel hard voor moeten studeren."

Andrea wist vrijwel niets van de bouw. "Ik moest echt alles uit mijn hoofd leren, tot en met de namen van schroefjes, boutjes en moertjes." Wel kende ze vanuit haar vroegere werk de vastgoedmarkt. Daar kwam ze middenin te zitten toen ze aan het begin van de studie bij een Amerikaans adviesbureau voor onroerend goed kwam werken. "Via via leerde ik een aannemer kennen bij wie ik de werkervaring kon opdoen die voor de studie verplicht is. Daar ontdekte ik hoe leuk het beroep van constructeur is. Inmiddels werk ik als aankomend constructeur bij een ingenieursbureau."
Op de opleiding heeft Andrea dan ook gekozen voor de specialisatie constructie. Heerlijk vindt ze het om in haar eentje draagconstructies van hout, staal of bijvoorbeeld beton te berekenen. Eindeloze discussies over kleuren en ontwerpen zijn niets voor haar. Toch trok juist het creatieve van de studie haar enorm aan. "Lekker knutselen, tekenen, maar uiteindelijk ging ik toch voor vakken als wiskunde, constructieleer en materialenkennis."

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...