Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

“Als je iets wilt, kan je het ook.”

Geschreven door: Michel Meijburg


Vanaf zijn twintigste heeft hij zijn kennis en vaardigheden altijd bijgespijkerd. Of het om zijn mbo-diploma Bedrijfstechniek ging, bedrijfscursussen of de hbo-studie Chemische Technologie: Michel Meijburg heeft weinig met zijn armen over elkaar gezeten. “Ik werkte bij de Shell als process operator in continue dienst. Een prima baan maar ik vond het niet iets om tot je pensioen te blijven doen en dan ga je eens om je heen kijken. Via een collega kwam ik terecht bij de Hogeschool Rotterdam en daar heb ik in drie jaar tijd mijn studie afgemaakt.”

Een hele dobber, zegt Michel achteraf, vooral omdat zijn privéleven het flink te verduren heeft gehad. “Een paar dagen na de bevalling van onze tweede moest ik weer in de collegebanken.” Zonder zelfdiscipline is een deeltijdstudie niet te doen. Studeren is altijd trouw naar school gaan, trouw je huiswerk doen en trouw je opdrachten inleveren. “Pas na afloop besef je dat als je iets wilt, je het ook werkelijk kunt. Dat vind ik de grootste eye opener van de hele studie!”

Maar dat was niet de enige winst van de studie. Bij de Shell kwam er een vacature beschikbaar voor process engineer. “Met een mbo-diploma was ik hier nooit voor in aanmerking gekomen, maar nu werd ik geschikt bevonden.” Het is een van de leukste beroepen die hij kent. “Ik houd me bezig met het ontwerpen van fabrieken, waarbij ik vooral let op de veiligheid van het ontwerp. Het is veel organiseren, regelen en vergaderen. Ik heb met veel verschillende partijen te maken, van aannemers tot ingenieursbureaus. Geen dag is meer hetzelfde sinds mijn diploma.”

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...