Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

“Je groeit in zo’n functie”

Eveline Baptist
“Toen de kinderen groot waren kon ik als typiste terecht bij een van de rechtsvoorgangers van het Albeda College. Daar ben ik sindsdien gebleven. Via een baan bij de boekhouding en als directiesecretaresse werd ik na de fusie coördinator beheer bij de facilitaire afdeling van de divisie Educatie. Ze vonden me een praktisch mens, zeiden ze. En ja, met veel praktische kennis kwam ik een eind. Je groeit in zo’n functie. Toch heb ik op een gegeven moment aangekaart dat ik verder wilde.

Facility Management was een gelukkige keuze. Het is soms wel zwaar maar ik krijg er een dag in de week vrij voor. Bovendien kun je sommige opdrachten goed combineren met je werk. Ik moest bijvoorbeeld voor een kwaliteitszorgproject met medestudenten een facilitair excellence plan schrijven voor onze divisie. Dat is door het management heel positief ontvangen.

Ik ben nu halverwege de studie. Inmiddels ben ik gepromoveerd tot interim-manager van de afdeling. De kans is groot dat ik straks het ‘interim’ voor die naam weg kan halen. Want zo gaat dat in je studie. Je ontwikkelt heel snel je communicatieve en leidinggevende vaardigheden. Je leert analyseren en niet steeds beslissingen ad hoc te nemen. Lange-termijndenken, managen. En natuurlijk bouw je veel kennis op van het vak facilitair management. Toch aardig om te zien hoe je als typiste kunt doorgroeien tot facilitair manager.”

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...