Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

“Je leert systematisch te werk te gaan”

Toen Erica Bok nog directiesecretaresse was bij expeditiebedrijf Frans Maas Expeditie B.V. wisten haar collega’s al dat ze bij haar moesten zijn als er iets op de computer niet lukte. Na allerlei cursussen en de mbo-opleiding Systeembeheer werd het tijd voor een hogere versnelling. Ook al draait ze haar hand niet om voor de gekste klussen op het werk, formeel is ze nu systeembeheerder en doet ze daarnaast in deeltijd de hbo-studie Informatica.

“Het was in het begin wel doorbijten”, vertelt ze halverwege de opleiding. “Van booleans bijvoorbeeld had ik nog geen kaas gegeten.” Die tijd heeft ze echter lang achter zich. “Ik houd me in mijn werk bezig met het aanpassen en ontwerpen van rapportages en formulieren uit onze expeditie database. Wanneer standaard rapporten anders moeten, en dat gebeurt nogal eens, bedenk ik hoe een en ander aangepast kan worden.”

Vroeger probeerde ze maar wat, bekent Erica, maar dankzij de opleiding gaat ze veel systematischer te werk. Wiskunde vindt ze een prachtvak dat best meer gegeven mag worden. “Om goed te kunnen ontwikkelen en programmeren is goede problem solving een must!” Dat is ook wat ze wil: werken in een ontwikkelomgeving, het liefst als hoofd van een afdeling.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...