Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

“Je maakt een soort inhaalslag.”

Caroline van Laar

<!-- Foto --> <!-- Tekst -->

“Het geeft veel voldoening als je na drie jaar het hbo-diploma in ontvangst mag nemen,” zegt Caroline van Laar, die vorig jaar de deeltijdopleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek afrondde. Ze was direct na de havo al begonnen met een hlo-studie maar toen overgestapt naar het mlo. Toen ze echter als analist aan de slag was gegaan bij De Ruiter Seeds in Bergschenhoek, had ze er toch geen vrede mee. “Ik werkte er temidden van hbo’ers en academici en merkte dat ik niet op alle terreinen mee kon praten. Op een gegeven moment heb ik met mijn werkgever overlegd over mijn studieplannen. Voor mijn functie was het niet nodig, maar als ik verder wilde moesten er wel verdere stappen worden ondernomen. Gelukkig kreeg ik op mijn werk alle medewerking.”

Achteraf bleek het een juiste beslissing. Al snel na haar studie maakte ze promotie. “Ik ben nu senior-analist”, vertelt Caroline. “Ik doe moleculair-biologisch werk en onderzoek op DNA-niveau groentezaden op hun resistentie tegen ziektes. Zo ben ik bezig met het optimaliseren van de DNA-isolatie, waarvoor ik trouwens als afstudeeropdracht een methode heb ontwikkeld. En ik test nieuwe merkers. Beschouw mij maar als de schakel tussen het lab en de veredelaars. Verder geef ik leiding aan een aantal laboranten, ik doe de planning en ik hou me bezig met een stuk kwaliteitszorg.”
De studie heeft haar zelfverzekerder gemaakt, vindt Caroline zelf: “Je kennis wordt veel breder waardoor je een soort inhaalslag maakt. Ik kijk nu anders tegen problemen aan en weet beter hoe ik ingewikkelde onderzoeksvragen moet aanpakken.”

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...