Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

“Op een gegeven moment merk je dat je meer kan en meer wilt.”

Johan Bor

<!-- Foto --> <!-- Tekst -->

“In de industrie komt de lat alsmaar hoger te liggen. Voor een research- of leidinggevende baan vragen ze steeds vaker een hbo-diploma.” Johan Bor, inmiddels oud-student Chemie, heeft deze ontwikkeling zelf ervaren. Na het mlo en de propedeuse hbo-Chemie hield hij het voor gezien. Hij wilde werken, een gezin stichten. Dan is er voor de studie geen plaats.

Na militaire dienst kwam hij terecht bij het bedrijf waar hij ooit stage had gelopen: Purac Biochem, in Gorinchem, marktleider op het gebied van de productie van natuurlijk melkzuur, afgeleide producten en de zoetstoffen xylitol en lacticol. Inmiddels is hij er opgeklommen tot supervisor over het QC Lab (Quality Control), de afdeling waar hij zelf de laatste jaren heeft gewerkt. “Je merkt als laborant op een gegeven moment dat je meer kan en meer wilt”, verklaart Bor.

“Ik wilde leidinggeven, meedenken over de aanschaf van nieuwe apparatuur, nieuwe methodes ontwikkelen. Op mijn werk kreeg ik de mogelijkheid cursussen te volgen maar ook stimuleerden ze me de studie weer op te pakken.”
Het laatste half jaar ontwikkelde hij – zowel als afstudeeropdracht als voor zijn werk – een verbeterde methode om verontreinigingen te testen in de zoetstof xylitol. Daar had zijn werkgever ook profijt van. “Na je hbo-studie ben je er echter nog niet”, weet Bor uit ervaring. “Na zo’n brede opleiding is het zaak je door middel van cursussen verder te scholen. Eigenlijk ben je nooit klaar met studeren.”

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...