Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

“Studenten met wat meer werk- en levenservaring hebben bij ons een pré”

Ingrid Heijst

<!-- Foto --> <!-- Tekst -->

“Ook al wordt er op het ogenblik op veel fronten bezuinigd, op langere termijn zijn de arbeidsmarktperspectieven gunstig.” Dit zegt Ingrid Heijst, directeur van de Stichting Delphi Opbouwwerk. De opbouwwerkers van Delphi werken in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven en zijn nauw betrokken bij de bewonersorganisaties in de zes verschillende wijken die de deelgemeente telt. “Ik zie het als een tijdelijk verschijnsel dat we het met minder middelen moeten doen. Kijk naar de stad: Rotterdam heeft een zeer gemêleerde bevolking met veel achterstanden, daar zullen altijd opbouwwerkers nodig blijven om deze mensen te helpen grip te krijgen op hun eigen leefomgeving.”

Wel ziet de Delphi-directeur verschuivingen in de manier van werken. Het reguliere basiswerk zal steeds meer plaatsmaken voor projecten. Dat heeft nogal wat consequenties voor de methodiek want, aldus Heijst, de kracht van het opbouwwerk is gebaseerd op het hebben van een stevig netwerk in buurten en wijken. “Dat is de basisstructuur waarin je projecten zijn ingebed. Je kunt het een dan ook niet vervangen door het andere.” Ook in ander opzicht liggen er veranderingen in het verschiet, die lang niet allemaal gunstig te noemen zijn. Heijst: “Als opbouwwerker neem je per definitie een onafhankelijke positie in ten opzichte van de gemeente en de bewonersorganisaties. De vraag is echter of die onafhankelijkheid overeind blijft als je in opdracht van derden aan projecten werkt.”

Organisaties voor sociaal-cultureel werk en opbouwwerk zijn momenteel voorzichtig in het geven van een vaste aanstelling. “Zolang we niet zeker weten hoe de begroting voor de komende jaren eruit ziet, houden we een slag om de arm.” Toch houdt Heijst niet bij iedereen de boot af. “Met name studenten met wat meer werk- en levenservaring hebben bij ons een pré.”

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...