Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

“Er zijn veel mogelijkheden om de studie te combineren met je werk”

Wie denkt dat John Vroegindeweij iets met computers heeft, zit er flink naast. Na enkele jaren in de beveiliging te hebben gewerkt en intussen nog wat managementcursussen te hebben gevolgd, besloot hij een bedrijfskundige hbo-opleiding te gaan volgen. “Bovendien zocht ik een studie die aansloot bij de automatiseringswereld van mijn werkgever, PinkRoccade. Zo kwam ik bij Bedrijfskundige Informatica.”

De opleiding bleek naadloos aan te sluiten bij zijn werk. “Ik word telkens gedetacheerd bij een bedrijf waar men de automatisering op orde wil krijgen. Nu ben ik interim-manager bij de helpdesk van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam”, vertelt Vroegindeweij. Voor een deel is dat op de tent passen, maar voor een ander deel is het ook werkprocessen reorganiseren. Vooral in dat laatste vindt hij veel mogelijkheden om zijn werk te combineren met de studie. “Zo kon ik met een medestudent aan de slag met een verbetertraject voor de helpdesk. Dan ben je bezig met een stuk techniek, de menselijke kant van veranderingen en de aansturing van het hele proces.”

Dankzij deze opdrachten kon hij de opleiding naast zijn werk in vier jaar afronden. Hij is bijna klaar. “Je hebt wel zelfdiscipline nodig”, constateert hij nuchter. “En thuis moet je goede afspraken maken. Want zeker in de eerste helft van de studie zit je veel met je neus in de theorieboeken.”

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...