Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

“Samenwerken met zeer gemotiveerde mensen”

Irene Smits

<!-- Foto --> <!-- Tekst -->

Irene Smits werkte ooit als kok, maar een administratieve baan trok haar en ze kon bij haar werkgever terecht bij de grootboekadministratie. Het werk boeide haar en ze begon aan een mbo-opleiding Bedrijfseconomie. “Dat was omdat ik het leuk vond. Toen ik het diploma had, wilde ik me toch meer verdiepen. En als je denkt over economie studeren, dan denk je toch automatisch aan Rotterdam.”

Irenes werkgever geeft haar veel ruimte voor studie. Niet alleen betaalt hij driekwart van de kosten, maar Irene kan ook extra verlof opnemen voor studie en krijgt de gelegenheid, ook op andere afdelingen dan de hare onderzoek te doen voor opdrachten en projecten.

De combinatie van werken en studeren vindt zij ideaal: “Wat ik tijdens de studie leer, herken ik direct in de praktijk. De projecten die we nu in het derde jaar doen, kosten misschien meer tijd dan alleen colleges volgen, maar je leert op deze manier ook veel praktijkgerichter.” Over de begeleiding vanuit de hogeschool is ze zeer te spreken, “maar het allermeeste heb je aan je medestudenten. Je zit direct met een groep zeer gemotiveerde mensen, aan wie je veel steun hebt. Zij trekken je over de streep als je eens een dipje hebt. “

Irene zegt er spijt van te hebben dat ze niet twintig jaar eerder aan deze studie begonnen is. En als ze straks afgestudeerd is, ziet ze volop kansen voor een andere baan. “Bij mijn huidige werkgever of elders wil ik dan graag de kant van de auditing op. Maar ik ben de studie niet primair begonnen om er beter van te worden. Ik denk dat je het moeilijk krijgt als je het niet gewoon leuk vindt om te studeren.”

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...