Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

Verdwaald in de universitaire studies

Bewonderingswaardig kijk ik naar mensen die een geweldige carrière hebben en écht doen waar ze plezier in hebben.

Misschien had ik me al toen ik nog met barbies speelde moeten bedenken wat ik wilde doen. Zo heb je kinderen die brandweerman willen worden en de wereld willen verbeteren. Sommige dromen ervan om chirurg te worden en zo mensen levens te redden. Ik was er niet zo een. Voor zover ik mij herinner had ik nooit wilde plannen over het redden van de wereld en bij artsen zonder grenzen te werken. Wel wilde ik zangeres worden maar helaas was die droom al snel verdwenen nadat ik begreep dat ik nooit Madonna zou gaan worden met mijn zangkunsten. Nu moet ik al bijna beslissen wat ik dan wél met mijn leven wil gaan doen.  

Overal vind je informatie over studies, carrière en dat soort interessante onderwerpen. En op een gegeven moment moet je een keuze maken. Makkelijk, dacht ik. Ik kies gewoon iets leuks en dan word mijn leven een geweldig circus en zal ik de rest van mijn leven gelukkig zijn. Nou niet dus.

Het begon eigenlijk al toen ik klein was, kiezen welke kleur snoepje ik wilde. Ik koos altijd iets nieuws, gewoon om het te proberen. Vond ik het niet lekker, koos ik de volgende keer wat anders. Helaas, kan het met opleidingen niet zo. Ik wil niet 8 jaar studeren om er dan achter te komen dat het 'toch niet was wat ik ervan dacht..'.  Verspilde tijd denk ik dan.

Om niet dezelfde fouten te maken die ik met snoepjes maakte zoek ik dé opleiding, dé perfecte toekomst.  En hier begint de ellende. Ondergegooid met boekjes, studiekeuzetests, en internetsites die je 'moet' bezoeken begin ik maar meteen :

Studiekeuze123.nl. Klinkt erg innovatief maar is daarbij ook nog 'erg' behulpzaam, verschillende studies die je met elkaar kunt vergelijken en daarna kunt bepalen wat je wilt doen. Jammer alleen dat je verstrikt raakt in de hoeveelheid , de vervelende ctrl- knop die overal gebruikt moet worden en de trage site.. Natuurlijk raak ik de weg kwijt en beland ik bij Culturele antropologie( wat me een onwijs nutteloze studie lijkt.. )  waarna ik eindig bij fiscaal recht en waar mij word verteld dat ik 3000 euro startsalaris krijg.

Meteen verdwijnt mijn interesse naar het fiscale recht(wat me uberhaüpt niet interesseerde) en bedenk ik me wat ik met die 3000 euro zou doen, een reisje naar Australië, een rondreis door amerika. Afgeleid door mijn gedrevenheid stippel ik mijn rondreis uit, realiseer me dat dit nu toch niet mogelijk is, en vervolg mijn zoektocht.

Zonder succes bedenk ik me dat ik nog wat mooie boekjes heb liggen over spectaculaire universiteiten en hbo studies . Na 10 minuten bedenk ik me dat hier ook niet in staat wat ik zoek. Dan bedenk ik me dat ik eigenlijk niet weet wat ik zoek. wat zoek ik? wat wil ik? en waar kan ik vinden wat ik zoek? Van die stupide vragen waar niemand iets aan heeft, en ik geen antwoord op kan geven. 

Met mijn Economische/culturele profiel, mijn voorliefde voor de wereld ontdekken, mijn interesse voor alles, en mijn passie voor muziek &kunst, hoop ik dat er iemand is die mij kan vertellen wat een leuke studie is. Suggesties zijn dus zeker welkom.

-En als er dan niemand met een revolutonair idee komt, trouw ik gewoon met een stokoud maar rijk persoon , blijf ik mijn nageltjes lakken tot ze eraf vallen, en geniet ik van een lui leventje en een heerlijke erfenis. Misschien lijk ik nu een beetje gek,  maar het is wel logica.. denk ik.-

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...