Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

Ik heb het mooiste beroep

"Ik heb het mooiste beroep, dat er bestaat".

John van Empelen heeft de opleiding voor allround woningstoffeerder op niveau 3 gevolgd. Op de vraag of hij altijd al woningstoffeerder wilde worden antwoordt John: "Nee, op mijn 16e wilde ik automonteur worden. In de derde klas van het VBO kwam ik erachter dat ik allergisch ben voor motorolie. Daarom en omdat ik geen zin meer had om alleen maar te leren ben ik overgestapt naar het Bouw & Interieur College (van ROC Midden Nederland). De combinatie werken en leren zag ik wel zitten. Dat ging eigenlijk vanzelf. Op de Open Dag van het Bouw & Interieur College klikte het meteen. Ik dacht, dit is het! Toen mijn contract bij de gemeente afliep heb ik gesolliciteerd bij mij huidige bedrijf. Na drie maanden kreeg ik een vaste aanstelling.

Zelfstandig werken

Als woningstoffeerder kom je bij de mensen thuis of je bent in de bouw bezig met grote projecten. Bij de overheid, op kantoren en op scholen. Het is een hele goede manier om te zien wat het vak precies inhoudt. Je bent bezig met het leggen van tapijten en marmoleumvloeren en het herstellen en repareren van brandschade. Verder ben je bezig met het bekleden van trappen. Om dit beroep uit te kunnen oefenen moet je nauwkeurig kunnen werken en goed kunnen omgaan met mensen en vooral creatief zijn. De werkzaamheden worden voornamelijk verricht op locatie. Ik doe heel veel dingen zelfstandig. Je krijgt bijvoorbeeld een opdracht van 3000 vierkante meter, die je in 2 à 3 weken af moet hebben. Voor iedere dag maak ik een planning en probeer ik zoveel mogelijk door te werken. Het leuke aan het beroep is ook, dat je veel op de weg zit. Op een werkdag moet ik om 07.45 uur beginnen. Soms moet ik vroeger op, maar daar heb ik geen bezwaar tegen. De uren die ik langer werk kan ik opsparen.

Goede begeleiding

Ik word zowel door de BPV-medewerker van het Bouw & Interieur College als door de praktijkopleider van mijn bedrijf prima begeleid. Theorie en praktijk sluiten heel goed op elkaar aan. Mijn bedrijf wil dit jaar de ISO-norm binnenhalen. Daarom zal ik binnenkort bij Gildevaart opleidingen volgen zoals EHBO, basisveiligheid VCA en veiligheid in de bouw. Ik ben zeer gemotiveerd en heb er absoluut geen spijt van dat ik gekozen heb voor het mooiste beroep, dat er bestaat."

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...