Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

Ik werk bij het beste leerbedrijf

"Werken bij het beste leerbedrijf van het jaar, dat wil toch iedereen?"

 

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen reikt jaarlijks de prijs voor het beste leerbedrijf van het jaar uit. Dit jaar viel de prijs in de kappersbranche: bij salon Modern Maarmodegroep uit Groot Ammers. Het jaar ervoor was dit bedrijf al beste leerbedrijf in de schoonheidsverzorging. Kapsalon Modern is een goede bekende van Gildevaart omdat er al jaren cursisten de kappersopleiding volgen.

Eén van die cursisten is Kimberly Stam. Een enthousiaste cursist die graag over haar opleiding en werk vertelt.

´Een lesdag van Gildevaart ziet er als volgt uit: ’s ochtends krijgen we theorie over bijvoorbeeld de kappers-CAO, de ARBO-wet en omgang met klanten. ’s Middags zijn we bezig met het kappen zelf. De eerste tijd heb ik gewerkt op speciale kapperskoppen om de kniptechniek in de vingers te krijgen. Vervolgens moest ik modellen meenemen die zich op school wilden laten knippen. Ik heb echt al heel veel geleerd. Inmiddels knip ik zelfstandig klanten, niet alleen op Gildevaart maar ook in de kapsalon. Verven doe ik ook al wel, maar dan onder begeleiding van collega’s. Het volgende studiejaar gaan we hiermee verder.

Wat ik zo leuk vindt aan het kappersvak? Mensen mooier maken en de praatjes met de klanten. Naarmate ik meer kan wordt het steeds leuker. Ik leer nieuwe kapsels en blijf me verbazen wat ik inmiddels allemaal kan."

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...