Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal

“Samenwerken tussen mensen is boeiend”

Marcel Steenhoek

“Al tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde kreeg ik van mijn werkgever de baan als HSEQ-engineer aangeboden. Hier op de raffinaderij van Shell betekent dat: Health, Safety, Environment & Quality. Ik geef het management van onze productie-eenheid gevraagd en ongevraagd adviezen over allerlei veiligheids- en kwaliteitsvraagstukken.

Na mijn mts ben ik er als operator begonnen en sindsdien heb ik er heel wat functies uitgeoefend. Gaandeweg kwam ik erachter dat een technisch beroep weliswaar erg aardig is, maar dat ik het samenwerken van mensen en afdelingen veel boeiender vind. Ik ging me steeds meer bezighouden met het begeleiden van mensen om de bedrijfsprocessen te optimaliseren. De studie dwong mij te kijken naar de organisatie als geheel en niet meer alleen naar mijn eigen afdeling, zoals ik gewend was.

Mijn werkgever heeft me alle ruimte gegeven. Het past in hun personeelsbeleid om medewerkers te ondersteunen bij het volgen van een relevante hbo-opleiding als ze hun normale leertraject hebben afgerond. Ze willen dat het personeel zich verder ontwikkelt. Aan het einde van de studie kreeg ik de gelegenheid mijn afstudeerproject voor een groot deel in de baas zijn tijd te doen. Logisch, want het betrof een managementvraagstuk waar men hier mee zat. Zo sneed het mes aan twee kanten.”

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...