Geschreven door Elise
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in roosendaal
1

Uiteindelijk toch een vervolgstudie gevonden.

Ik was vorig jaar nog volop aan het leren voor mijn VWO examen toen ik ook mijn vervolgstudie moest kiezen. Ik had er nog maar een week of 3 de tijd voor (planning is niet mijn sterkste punt), dus je mag wel zeggen dat het een hele opgave was. Vraag me trouwens niet waarom, maar ik heb me altijd al geïnteresseerd in het gedrag van mensen. En dan met name het gedrag van consumenten. Gelukkig wist ik hierdoor wel dat ik iets in die richting wilde gaan doen. Ik was dan ook benieuwd of daar ook echt een opleiding voor te vinden was.

Samen met een vriendin ben ik me toen eens goed gaan oriënteren naar de studies die hiervoor werden aangeboden. Na een zoektocht door heel Nederland (hartstikke leuk die treinreisjes) kwamen we uiteindelijk uit bij de universiteit van Wageningen. Toen we hier aankwamen, had ik er nog niet direct een goed gevoel bij, ik dacht dat ze er vooral veel met biologie deden. Maar ja, volgens de website is er ook een opleiding Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen en je weet het pas als je bent geweest. Dus wij naar binnen.

We werden vriendelijk ontvangen door twee studenten (Malou en Romy) die ons wel wilde rondleiden. Superleuk én supermakkelijk, want zo konden we hen allerlei vragen stellen. En dat was maar goed ook. Want door alle mogelijkheden die deze universiteit te bieden had, en alle interessante lokalen met onder andere een virtuele supermarkt wist ik soms gewoon even niet meer wat ik nou echt het leukst vond. Er is gewoon te veel dacht ik nog. WHAAAHHH!!!

Ik weet ook nog goed dat het mooi weer was die dag. De zon scheen zo de kantine in. Tijdens de lunch hebben we met Malou en Romy veel gesproken over de studies, de docenten, maar ook hoe het gewone leven in Wageningen is. Want ja, het is een stuk kleiner dan het Rotterdamse… Maar goed. Het openbaar vervoer zou het sowieso niet worden, maar woonruimte vinden zou niet echt een probleem zijn vertelden ze me. En ook uitgaan kan hier natuurlijk gewoon. Ook het kleinschalige karakter van zowel de universiteit als de stad begon me door hun verhalen (en goed rond kijken) steeds meer aan te spreken. In ieder geval niet dat anonieme gedoe. Ik kreeg dan ook meer en meer het gevoel dat het wel eens wat zou kunnen worden in Wageningen.

Na de lunch werden we ook nog even voorgesteld aan een aantal studenten die bezig waren met een bachelorthesis over co-creatie. En ja, toen voelde ik gewoon dat alles op z’n plek viel. Bedrijfskunde gecombineerd met consumentengedrag. Dit wilde ik ook gaan doen. Helemaal fantastisch. Nog diezelfde avond heb ik me toen ingeschreven voor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen. En daar heb er nog altijd helemaal geen spijt van.

Nu, een jaar later, voel ik me echt helemaal thuis in Wageningen. Ik ken de weg, roei inmiddels mee in een studententeam en werk vrijdagavond in een van de tofste kroegen van de stad. Daarnaast heb ik woonruimte gevonden in een superleuk studentenhuis midden in het centrum. En ook nog heel betaalbaar, dus beter kon ik het niet treffen.

Wageningen heeft me een unieke kans geboden bij het vinden van een vervolgopleiding. Vooral omdat ik met de docenten een persoonlijk gesprek aan kon gaan en dat Romy en Malou ons wilden rondleiden natuurlijk. Dat heeft me echt geholpen. Als ik over een jaar of 4 afgestudeerd ben, hoop ik iets met marktonderzoek te gaan doen. Als ik in zo’n onderzoeksteam zou mogen werken, ben ik de gelukkigste student op aarde.

Kijk hier voor opendagen van de Universiteit van Wageningen.

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

19/01/2013 om 20:23

Hoi! Mag ik je wat vragen: hoe ervaar jij de stad Wageningen en de mensen die er wonen, wat zijn dat voor types? Ik kom zelf uit Houten, een stadje vlakbij Utrecht en ik ben bang dat ik me niet thuis ga voelen in een 'boerendorpje' als Wageningen; ik heb nog heel erg het vooroordeel van veganisten en overal van die blowende mensen op feestjes in flatjes. In hoeverre vind jij dit ook?
Alvast ontzettend bedankt voor je hulp!
Lisa

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...