Geschreven door Isabella
Niveau VWO
Woont in ARNHEM

Studiemarathon

De zaal zit vol, wie een zitplek heeft weten te bemachtigen heeft geluk gehad. Het moge duidelijk zijn wie er zo zal gaan spreken. Precies om half negen verschijnt Job Cohen op het podium. Cohen begint met een anekdote over zijn proefschrift dat ging over de rechtspositie van studenten bij examens. Eenmaal moet hij zijn verhaal onderbreken vanwege het geluid van een mobiele telefoon. ‘Sorry, ik vrees dat ik dat ben…’, en Cohen zelf graait vrolijk in zijn jaszak.

‘In hoeverre zijn de voorstellen van het nieuwe kabinet behoorlijk bestuur te noemen?’ is de vraag die Cohen in zijn lezing centraal plaatst. Het antwoord komt niet als een verassing: dit is het niet.

Een plotselinge invoering betekent voor veel nu studerenden dat zij de financiële gevolgen hiervan niet zullen kunnen ontwijken. Bovendien bestaat er volgens Cohen een alternatief dat studenten op effectievere wijze kan stimuleren om een bijdrage te leveren aan het onderwijs: een leenstelsel.

Cohen sluit af met een oproep om niet alleen vrijdag opnieuw samen te komen in Den Haag, maar zeker ook op twee maart te gaan stemmen voor de Provinciale Staten.

Een kwartier lang is er tijd voor vragen. Vele handen gaan tegelijk de lucht in en verschillende vragen, zowel kritisch als lovend, worden op Cohen afgevuurd. Met zijn natuurlijke vriendelijkheid beantwoordt hij ze moeiteloos en de meeste vragenstellers zakken dan ook weer gerust onderuit.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...