Geschreven door Marieke
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in TILBURG

Medisch Beeldvormend en Radiotherapeutisch Technieken

Hallo iedereen, In deze blog ga ik jullie vertellen over mijn mooie opleiding.

 Ik studeer MBRT, dat staat voor Medisch Beeldvormend en Radiotherapeutisch Techniek. 

Ik studeer @ Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Ik vind het écht een mooie studie, en je kan goed specialiseren in verschillende dingen. Zoals MRI, CT, Angio cardiologie, Mammografie, Intern, Poli en Echografie etc.

Ik vind het super om mensen te helpen en met mensen om te gaan, maar ook met apparatuur/computers. en MBRT heeft het beide! je bestuurd dan een prachtig apparaat zoals een MRI, en houdt de patiënten kalm (sommigen vinden het eng). Je begeleid de patiënten en legt uit wat je gaat doen. Je kan dan foto's maken en eruit concluderen of de patiënt iets heeft. Stel de patiënt heeft iets, wordt er een oplossing gezocht om het te verhelpen om de patiënt weer gezond te laten leven. Ik weet zeker dat dat een super gevoel geeft, om mensen van kwalen te verhelpen.

Hoe kom ik op het idee om MBRT te doen? Nou als eerste wilde ik tandartsassistente worden (mijn vader en nu mijn broer zijn tandartsen). Dus ik heb een aantal dagen met mijn vader meegewerkt, maar die werkt op 2 locaties, zijn eigen praktijk en op amarant. toen bij amarant ben ik een beetje afgeknapt van deze studie. Daarom vind ik het ook knap dat mijn vader er zo goed met die mensen om kan gaan, niet veel tandartsen kunnen het of zijn het gewend. Toen dacht ik eraan om in de kinderopvang te werken (pedagogisch mederwerkster). Ik had me bijna ingeschreven maar weet niet waarom ik ervan afknapte. ik kreeg ook neefjes waar ik ook op pas en dat vind ik heel leuk. maar goed, ik ben toen verder gegaan met het middelbaar onderwijs met de Havo. Ik wilde piloot worden, eerder stuwardess maar ik dacht: waarom niet het hele vliegtuig besturen? Ik had nooit eerder natuurkunde gehad, en Luzac College stond het wel toe om natuurkunde te geven op havo niveau. maar dit is een school waar 2 jaar havo in 1 jaar is gestopt. dus ik moest eignelijk 4 jaar natuurkunde in één periode zien te stampen. Daar werdt ik helemaal gestresst van. Ik had natuurkunde laten vallen, waarbij ik ook de studie van piloot liet vallen (natuurkunde is natuurlijk verplicht daarbij!). Ik heb mijn vakken gesplitst en dus toch 2 jaar over gedaan. Ik heb wel Natuur&Gezondheid maar met aardrijkskunde ipv natuurkunde.

In november 2009 was er een open dag in het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg. Jullie kennen natuurlijk wel al die ziekenhuisseries, zoals ER en House. Ik dacht bij mijzelf: wat als ik in de OK meehelp? lijkt dat niet iets? OK-assistent? Daar ging die open dag over. Na wat informatie dacht ik toch dat het niet iets voor mij was, al dat gehaast en gestress. maar na die informatie /presentatie was er nog een rondleiding voor MBRT/Radiologie. Ik had zowiezo al iets met technologie (computers ed). Ik zag de apparaten en ik was meteen al weer in de wolken, zó groot, zó intens. en dat je mensen dan ook mee kan helpen met problemen! Becouse I care voor mensen, ik vind dat geweldig! Het is echt een super combinatie: Techniek en Gezondheidszorg! Je zorgt grotendeels op zo'n dag voor de mensen (gezondheid) maar aan het begin en einde vooral ook voor de apparatuur, je zorgt dat alles klaar staat en bijgevuld is, en weer goed opgeruimd is. Het is net zoals het hebben van een auto, als je een hart hebt voor auto's dan is het je dierbaar, je zorgt er het liefst elke dag voor (poetsen enzo). Dit gevoel heb ik ook bij deze apparaten en het gebruik ervan.

Ik heb ook al voor duaal gesolliciteerd maar neit aangenomen (ben wel door de 1e selectie heen geweest! It was very close!), vanwege dat ik te jong was (niet leeftijd, maar het balans dat ze aannemen van jongeren en ouderen) en ze dachten dat ik het misschien niet bij kon houden, maar de motivatie was perfect. Toen dacht ik: ik geef dit niet op, ik doe dan gewoon voltijd, ook leuk! Hier heb je ook meer tijd bij om te studeren. Wel ga ik proberen om dit jaar mijn propedeuse te halen zodat ik vanaf het 2e jaar toch duaal kan doen (aanbevolen door mijn mentor en de begeleidster van het ziekenhuis waar ik duaal voor solliciteerde (die ik ook zelf ken, athans mijn moeder). Als ik het niet in 1 jaar haal dan ga ik verder met het 2e jaar, en dan vanaf het 3e jaar duaal proberen.

Ja goed, piloot zit nog steeds beetje in mijn hoofd, maar die droom is kleinschalig al uitgekomen, in november 2008 heeft mijn vader een (toen nieuw, nog steeds eigenlijk wel) eigen vliegtuigje gekocht. Wanneer ik een vrije dag heb en mijn vader ook, en het is super weer, dan ga ik natuurlijk met hem mee om even heerlijk door de wolken te vliegen. Het gaat om een CZAW sportcruiser, genaamd PH-BEM. Maar het grote Piper-bedrijf heeft deze modellen overgenomen van CZAW. Die heet nu Pipersport. Maar goed mijn eerste droom is dus al uitgekomen om een klein pilootje te zijn. (daarom hoef ik de actie niet , en stel als ik toch gekozen wordt, wil ik het aan iemand anders geven).

Nu ben ik dus al ruim anderhalve maand bezig met deze mooie opleiding. Het is wel zo dat we bij Fontys overal zelf achter meoten komen aan huiswerk en voorbereidingen (voor de IKT-Toets), dat ben ik niet gewend maar hopelijk lukt alles wel. voor de rest is het een leuke school en de medestudenten zijn super! het is altijd lachengierenbrullen met ze. Dus ik zou zeggen: Vind jij jezelf in de technologie en ga je ook graag met mensen om? dan is MBRT de perfecte combinatie-houdende studie voor jou!

Ik ga nog een video maken van mijn school en uploaden en hier bij in stoppen! houd het in de gaten!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...