Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Mijn eigen stekkie in Breda!

Twee weken geleden vertelde ik je hoe ik me had voorbereid op het pittige sollicitatiegesprek voor een functie bij het leerbedrijf van de opleiding, ‘Leerbedrijf Newways’. Ook liet ik je weten hoe spannend het was om te wachten op de uitslag en dat ik uiteindelijk door het dolle heen was toen ik te horen kreeg dat ik één van de felbegeerde functies had bemachtigd. Vandaag lees je hoe ik vervolgens op zoek ging naar een kamer in Breda en hoe de start van de inwerkprocedure verliep die plaatsvond tijdens de laatste collegedagen van studiejaar drie en in het begin van mijn zomervakantie.

Een kleine opfrisser
Om mijn blog begrijpelijker te maken herhaal ik eerst even wat Leerbedrijf Newways inhoud:
De opleiding Functiegericht Toerisme en Recreatie van NHTV international hoger onderwijs Breda heeft een leerbedrijf: Leerbedrijf Newways. In het studiejaar 2010-2011 bestaat het leerbedrijf zes jaar. De medewerkers van het leerbedrijf organiseren diverse evenementen, bedrijfsbezoeken en studiereizen voor alle studenten van haar eigen opleiding. Gedurende het studiejaar 2010-2011 zijn er zes enthousiaste studenten (in mijn vierde jaar, 2008-2009 waren dit er vier) aan het werk bij Leerbedrijf Newways. Om in aanmerking te komen voor een functie bij het leerbedrijf dien je een vierdejaarsstudent te zijn die de afstudeerrichting ‘Manager Travel Trade’ of de opleiding ‘Tourmanagement’ volgt.              

Zoektocht naar een eigen stekkie
Tijdens mijn eerste studiejaren koos ik er bewust voor om nog even thuis te blijven wonen omdat ik mezelf als zestienjarig broekie wel erg jong en onervaren vond om het huis al uit te gaan naar die grote stad waar ik ging studeren. Zeker omdat ik in het begin moeite had met het vinden van mijn draai op school (gedurende het eerste jaar) was het fijn om nog even in mijn oude, vertrouwde omgeving te wonen en alles stapje voor stapje op me af te laten komen. Wel wist ik vanaf het begin dat ik héél graag een stage in het buitenland wilde gaan doen zoals ik in een van mijn vorige blogs vertelde. Tijdens het tweede studiejaar kreeg ik hiervoor de kans en tijdens mijn stage op Cyprus woonde ik dan ook geheel zelfstandig in een prachtig appartement aan zee. Na mijn stage kwam ik weer terug in het kleine Brabantse dorpje waar ik op ben gegroeid. Wel kwam ik daar terug met een gigantische ervaring rijker, veel zelfstandigheid en een gegroeide koppigheid en behoefte aan mijn eigen plekje. Je kunt dus ongetwijfeld begrijpen dat een paar ouders om je heen die willen weten waar je naartoe gaat, met wie, hoe laat je thuis bent etc. weer even flink wennen was! Ik besloot daarom mijn zinnen te zetten op een functie bij Leerbedrijf Newways voor tijdens mijn vierde studiejaar en beloofde mezelf dat, indien ik aan werd genomen, ik direct op zoek zou gaan naar een kamer in Breda. Na het goede nieuws dat ik één van de vier gelukkigen was die aan was genomen, aarzelde ik dan ook niet en begon ik mijn zoektocht naar mijn eigen stekkie per direct. Na een aantal websites bezocht te hebben met aanbod op kamers en een betere indruk te hebben gekregen van prijzen besloot ik op een aantal kamers die me wel aanspraken te reageren. Eén kamer beviel me in het bijzonder; een kamer met een eigen balkon, recht tegenover NHTV (waar ik ging werken voor Leerbedrijf Newways), drie andere vrouwelijke huisgenoten en een grote gezamenlijke huiskamer wat natuurlijk erg gezellig is en wat je niet vaak meemaakt in studentenhuizen! In no time had ik een hele vlotte reactie terug van de bewoners van het appartement met een uitnodiging om spoedig te komen kijken.

Rondleiding
Ver zoeken hoefde ik niet want het flatgebouw waarin de kamer gevestigd is staat werkelijk recht tegenover school, wat handig! Het eerste wat ik dacht was: ‘Dat wordt misschien vanaf nu wel niet meer minimaal twee uur van te voren opstaan voordat ik in Breda ben!’ En die gedachte beviel me wel. Aangekomen in het appartement maakte ik eerst kennis met de bewoners en vervolgens kreeg ik een uitgebreide rondleiding. Het zag er echt fantastisch uit! Een grote hal, redelijke keuken en badkamer die gedeeld werden, een gigantische woonkamer die compleet is ingericht en vier slaapkamers. De kamer waarop ik had gereageerd was zelfs de grootste kamer van het appartement en was lekker ruim met een eigen balkon eraan vast! Na lekker te hebben gekletst met de dames had ik een supergoed gevoel over deze stap. Gelukkig was dat gevoel wederzijds en binnen een week was alles rond en was ik al in het bezit van mijn eigen sleutel. Met de vrije pinksterdagen richtte ik mijn kamer compleet in met behulp van mijn ouders en binnen een maand was werkelijk mijn hele leven verandert: van student naar werkend student op kantoor en van thuiswonend naar een eigen plekje in Breda. Ik was er súperblij mee!

Inwerkprocedure Leerbedrijf Newways
Na de studiereis Dubai/Thailand gedurende het derde jaar van mijn opleiding brak de laatste tentamenperiode van het jaar aan. Naast deze drukte en hectiek moesten mijn aankomende Newways-collega’s en ik regelmatig aanwezig zijn in het kantoor van het Leerbedrijf om ons in te lezen in het bedrijf en om te starten met onze eerste opdrachten met behulp van de medewerkers die er op dat moment werkzaam waren. Ik kreeg direct een aantal flinke opdrachten voor mijn kiezen; het organiseren van de ‘Proef-Breda tour’ voor de eerstejaars studenten, het organiseren van het ‘Zap-programma’ door Amsterdam voor een groep tweedejaars studenten en een stedentrip naar Haarlem waaraan ik zelf complete invulling moest geven. 

Binnenkort
Over twee weken lees je hoe de voorbereidingen van mijn eerste Newways-opdrachten verliepen.

Bekijk ook eens de Hyves van Leerbedrijf Newways: www.newways.hyves.nl of de website van het leerbedrijf: http://newways.nl

Op de foto zie je een deel van mijn kamer in Breda.

Tot over twee weken!

Melanie van Grunsven

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...