Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

‘Botelovernachting’ in Amsterdam

In mijn vorige blog vertelde ik je over de start van de organisatie en over het proces van het organiseren van het ‘Zap-programma’ door Amsterdam voor een groep tweedejaars studenten van NHTV. Dit was het tweede event wat ik organiseerde tijdens de inwerkprocedure als medewerker van Leerbedrijf Newways 2008-2009. Vandaag meer over de overnachting tijdens het Zap-event en over het organiseren van een dagje ‘klootschieten’!

Een kleine opfrisser
Om mijn blog begrijpelijker te maken herhaal ik eerst even wat Leerbedrijf Newways inhoud:
De opleiding Functiegericht Toerisme en Recreatie van NHTV international hoger onderwijs Breda heeft een leerbedrijf: Leerbedrijf Newways. In het studiejaar 2010-2011 bestaat het leerbedrijf zes jaar. De medewerkers van het leerbedrijf organiseren diverse evenementen, bedrijfsbezoeken en studiereizen voor alle studenten van haar eigen opleiding. Gedurende het studiejaar 2010-2011 zijn er zes enthousiaste studenten (in mijn vierde jaar, 2008-2009 waren dit er vier) aan het werk bij Leerbedrijf Newways. Om in aanmerking te komen voor een functie bij het leerbedrijf dien je een vierdejaarsstudent te zijn die de afstudeerrichting ‘Manager Travel Trade’ of ‘Manager Toeristische Marketing en Communicatie’ of de opleiding ‘Management Toerisme’ volgt.              

Botel
Het programma van het Zap-event zat in principe vrij snel in elkaar al was het bepalen van de volgorde van de activiteiten en het uitstippelen van de juiste route zo gemakkelijk nog niet. De begeleidende docent van het event wilde graag op een bijzondere manier overnachten in onze hoofdstad en in overleg besloten we offertes aan te vragen voor boten die overnachtingen aanbieden in Amsterdam. Ik kreeg een totaal budget van €75 per persoon voor een evenement van twee dagen inclusief overnachting. Dat betekent dus flink puzzelen! Al snel kwamen er verschillende offertes binnen in mijn mailbox maar de kosten liepen op tot over het budget voor enkel de overnachting! Al snel begon het bij me te kriebelen want hoe ging ik dit oplossen?! De tijd begon te dringen want ik had nog maar een paar ‘inwerkdagen’ voordat de zomervakantie begon en direct na de zomervakantie vond het evenement al plaats. Daarnaast geldt bij een accommodatie; hoe langer je wacht, hoe minder kans op beschikbaarheid je hebt! Uiteindelijk, na een flink proces van onderhandelen, lukte het me om met de groep te overnachten in Botel te Amsterdam. Mijn tweede event was ready for start!

Klootschieten
Het derde event wat ik moest organiseren voordat de zomervakantie aanbrak was een uitje in Haarlem. De propedeusestudenten (zo’n 200) werden opgedeeld in drie groepen en elke groep ging op onderzoek uit in een stad. De studenten moesten een bezoek brengen aan een bijzonder hotel en daarnaast op verkenning uitgaan in de stad waar het event plaatsvond. Zo ging één groep naar Zwolle en bezocht daar Librije’s Hotel (bekend 5-sterrenhotel). De groep waarvoor ik verantwoordelijk was ging naar Haarlem. Ik wilde de deelnemers niet ‘standaard’ laten fietsen of steppen maar iets bijzonders laten doen om kennis te maken met deze historische stad! Het vinden van een geschikt hotel was echter niet zo gemakkelijk in Haarlem. Ik had meerdere hotels benadert voordat ik eindelijk positieve feedback kreeg en een afspraak kon inplannen met het management van een hotel, Hotel Stempels: Hotel Stempels is gevestigd in de voormalige drukkerij en lettergieterij Koninklijke Joh, Enschedé-complex, waar lange tijd ons nationale papiergeld en voor vele landen postzegels werden gedrukt. In juni 2005 kochten Martijn Franzen en Frans van Cappelle de monumentale panden in de binnenstad van Haarlem op en maakten er dit bijzondere hotel van. Tijdens de verbouwing in 2006 zorgde de architect ervoor dat er zoveel mogelijk van de oorspronkelijke interieurs bewaard bleef. Uit respect voor het ambacht dat hier drie eeuwen lang werd uitgeoefend, kozen de nieuwe eigenaren voor de naam ‘Stempels’.

Ik sprak met Martijn Franzen af dat hij een persoonlijke rondleiding zou geven aan de studenten. Hij zou tijdens de tour het restaurant laten zien, een aantal kamers met de peperdure bedden, de keuken en andere bijzonderheden. Daarnaast zou hij een mooi verhaal gaan vertellen over de historie van het pand. Ik was dolenthousiast over het hotelbezoek wat ik had geregeld! Haarlem was dan wel geen stad met een Hotel als Librije’s maar dit was ook superinteressant voor onze propedeusestudenten!
Via een uitjesbureau regelde ik de activiteit ‘klootschieten’ voor de deelnemers. Ik wilde iets bijzonders en unieks doen waarbij niet iedereen direct wist wat het inhield en ook dat verliep volgens plan. Binnenkort meer over het klootschieten. Vervolgens; tijd voor het afronden van de inwerkprocedure, de offertes uitzetten en genieten van een welverdiende zomervakantie (in 2008)!

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je hoe mijn eerste echte werkweek bij het leerbedrijf van de opleiding tijdens mijn laatste studiejaar aan NHTV in Breda van start ging. Wonend in Breda in plaats van thuis en werkend in plaats van studerend veranderde mijn complete leven, maar in zeer positieve zin!

Bekijk ook eens de Facebook-pagina van leerbedrijf Newways, de hyves van het leerbedrijf of de website van het leerbedrijf.

Tot snel!

Melanie van Grunsven

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...