Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Organiseren van mijn eerste studiereis; Istanbul!

In mijn vorige blog vertelde ik je meer over hoe mijn eerste echte werkweek bij het leerbedrijf van de opleiding tijdens mijn laatste studiejaar aan NHTV in Breda van start ging. Verder las je hoe mijn eerste speech me verging en wat het event ‘klootschieten’ inhield.

In deze blog lees je hoe de dag ‘klootschieten’ in Haarlem verliep en hoe de voorbereidingen van mijn eerste studiereis naar Istanbul van start gingen. 

Een kleine opfrisser
Om mijn blog begrijpelijker te maken herhaal ik eerst even wat Leerbedrijf Newways inhoud:
De opleiding Functiegericht Toerisme en Recreatie van NHTV international hoger onderwijs Breda heeft een leerbedrijf: Leerbedrijf Newways. In het studiejaar 2010-2011 bestaat het leerbedrijf zes jaar. De medewerkers van het leerbedrijf organiseren diverse evenementen, bedrijfsbezoeken en studiereizen voor alle studenten van haar eigen opleiding. Gedurende het studiejaar 2010-2011 zijn er zes enthousiaste studenten (in mijn vierde jaar, 2008-2009 waren dit er vier) aan het werk bij Leerbedrijf Newways. Om in aanmerking te komen voor een functie bij het leerbedrijf dien je een vierdejaarsstudent te zijn die de afstudeerrichting ‘Manager Travel Trade’ of ‘Manager Toeristische Marketing en Communicatie’ of de opleiding ‘Management Toerisme’ volgt.

Haarlem verkennen
In oktober 2008 vond de stedentrip naar Haarlem plaats. We verzamelden op het station van de stad en ik zorgde dat ik iedereen aftekende op mijn lijst. Op deze manier houd je ook controle op wie er wel en niet aanwezig zijn. Gezamenlijk liepen we zoekend met een uitgeprinte plattegrond van Google Maps naar Hotel Stempels, een uniek hotel gevestigd in een voormalige drukkerij en lettergieterij. We kregen hier een persoonlijke rondleiding van eigenaar Martijn Franzen die tijdens een tour het restaurant liet zien, een aantal kamers met peperdure bedden, de keuken en andere bijzonderheden. Tevens vertelde hij uitgelaten over de historie van het pand. De studenten waren helemaal onder de indruk. ’s Middags na een uurtje pauze waarin we konden lunchen begon de dagactiviteit ‘Klootschieten’. De groep werd verdeeld in verschillende klotenteams. Elk team gooide een bal vooruit waaruit een opdracht volgde; de klotenpuzzel. De kloot deed niet altijd wat de bedoeling was want soms belandde hij in een tuin van bewoners of elders op straat, dit maakte het spel zo leuk en afwisselend. Concentratie, behendigheid, mentale spierkracht en teambuilding waren de benodigde kwaliteiten en keywords van het spel. De studenten leerden zowel Haarlem als elkaar spelenderwijs kennen. Al met al was het een succesvolle dag!

Istanbul
Een van de werkzaamheden bij Leerbedrijf Newways is het organiseren van studiereizen voor grote groepen studenten. In sommige gevallen mag je de betreffende studiereis ook zelf begeleiden en dat is natuurlijk erg leuk. De studiereis naar Istanbul was bedoelt voor een groep van circa twintig vierdejaars studenten die ter plaatsen afspraken hadden met hoteliers en andere reisbedrijven voor hun studieopdracht. Daarnaast was het de bedoeling dat zij kennis maakten met de stad Istanbul en dat was de taak voor mij en collega Nicole. We hadden het geluk dat we de reis ook nog eens mochten begeleiden! Samen zette we een ontzettend leuk programma in elkaar met onder meer een bezoek aan de Ayia Sofia (bekende moskee) en de Blauwe Moskee. We planden een bezoek aan de bekende souks en medina’s en zorgden voor een aantal leuke opties om gezamenlijk één van de avonden door te brengen. Het was een hele klus om de tickets op tijd en goed te regelen want er ging van alles fout met de betalingen die maar niet binnenkwamen bij Corendon. Dit feit zorgde voor de nodige stress.
 

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je hoe het verder ging met de voorbereidingen voor de studiereis naar Istanbul.

Bekijk ook eens de Facebook-pagina van leerbedrijf Newways: http://www.facebook.com/#!/newways.nhtv, de hyves van het leerbedrijf: http://www.newways.hyves.nl of de website, http://newways.nl van het leerbedrijf.

Tot snel!

Melanie van Grunsven

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...