Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Afgestudeerd! Bachelor of Science in the Pocket!

Met mijn vorige blog vertelde ik je hoe mijn afstudeerscriptie voor Snowtime Travel tot stand kwam en wat voor spanning en stress zo’n rapport met zich meebrengt. Ook leer je er heel erg van en geeft het een voldaan gevoel als je het uiteindelijk af hebt en inlevert.

Met deze blog ga ik vertellen over mijn afstudeerassessment en de diploma-uitreiking alvorens ik ‘mijn’ NHTV dan toch écht moest verlaten, helaas…

Inhoud afstudeerassessment
Na inlevering van mijn scriptie werd het rapport beoordeelt door mijn afstudeerbegeleider, een externe assessor en door de examencommissie van NHTV. Deze partijen bepaalden gezamenlijk of mijn scriptie/rapport goed genoeg was om te mogen verdedigen. Zodra dit een ‘ja’ is, krijg je als student een schriftelijke uitnodiging waarop staat hoe laat je waar wordt verwacht om je scriptie/rapport te komen verdedigen. Je moet dan een presentatie houden met informatie over je conclusies en aanbevelingen die nog niet in je rapport stond; de presentatie moet van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast moet je je scriptie/rapport ca. 20 minuten verdedigen. Het is dan ook de bedoeling dat je je scriptie/rapport helemaal uit je hoofd kent. Echter krijg je ook vragen uit je studie van de afgelopen 4 jaar en daar had ik niet helemaal op gerekend..

Mijn afstudeerassessment
De beamer stond aan, mijn laptop had ik eraan gekoppeld en de glaasjes water voor mijn begeleider, de examencommissie en de externe assessor had ik klaargezet. Met gezonde spanning in mijn lijf stond ik in mijn pakje te wachten om mijn laatste opdracht voor deze studie uit te gaan voeren. Toen het moment aanbrak gaf ik alle betrokkenen netjes een hand en stelde me voor. Ik begon met mijn presentatie en zodra het spits eraf was ging het vloeiend. Ik ging dieper in op de voordelen van het weglaten van de reisbrochure voor Snowtime Travel en liet een financieel plaatje zien waarmee het bedrijf duizenden euro’s per jaar kon besparen als zij de brochure zouden schrappen. Al met al was ik tevreden over mijn presentatie. Ook de verdediging ging vrij aardig. Ik kreeg ca. 20 minuten vragen over allerlei onderdelen uit mijn rapport. Na elke vraag dacht ik; wanneer houdt het op!!! Ik hoopte steeds weer dat ik het volgende antwoord op de volgende vraag zou weten. Het gaf een soort ‘Weekend-Millionairs-gevoel’; elke vraag kon me maken of breken. Als ik het juiste antwoord zou formuleren zou dat ten goede komen aan mijn eindcijfer, maar als ik het foute antwoord gaf zou dat het tegenovergestelde betekenen! Op een gegeven moment stelde mijn eigen begeleider me een strikvraag; hoeveel reisbureaus er op dat moment in Nederland waren?! Ik had geen idee! Dat had niets met mijn onderzoek te maken en dat zei ik ook.. en dat had ik beter niet kunnen doen. Achteraf kreeg ik te horen dat ik dat had moeten weten want ik werd getoetst op alle kennis van de afgelopen 4 jaar.. Echter kreeg geen enkele andere klasgenoot dergelijke vragen (hoorde ik later) dus dat vond ik flink balen! Na de presentatie en de vragen gingen de betrokkenen overleggen en moest ik even het betreffende lokaal uit. Toen ik weer naar binnen mocht komen werd ik gefeliciteerd; ik had mijn afstuderen gehaald! Op naar de diploma-uitreiking!!

Een fantastische laatste avond
Na het assessment stonden mijn Newways-collega’s en wat familieleden te wachten met een bloemetje. Ze gingen er al vanuit dat ik het zou halen! Omdat 2 van mijn andere collega’s die dag ook hun assessment hadden, besloten we gezamenlijk taart te halen en te trakteren op school voor de docenten waar we veel mee hadden samengewerkt en voor de mensen die naar school waren gekomen voor ons. Het was een gezellige middag! De echte diploma-uitreiking vond echter pas plaats in oktober, in een grote zaal in het centrum van Breda. Wat was dat een vreselijk leuke avond! Het was sowieso erg leuk om al mijn oude klasgenoten weer terug te zien en te horen wat iedereen aan het doen was. De een had al een baan, de ander had lekker lang vakantie gehouden en was toen rustig op zoek en weer een ander ging een grote reis maken. Na het bemachtigen van het diploma en de toespraken van de directeur en coördinatoren begon het feestelijke deel van de avond. De docenten zongen een fantastisch lied en er werden hele leuke dingen verteld over een aantal studenten. Onder andere over hoe wij de docenten aan het naspelen waren tijdens een studiereis naar Marokko. Zonder dat we het wisten hadden ze op een afstandje staan kijken *ooepss*!! Voor alle vier de richtingen werd er één ‘Manager-of-the-year’ gekozen. Deze persoon kreeg een award en het op veel vlakken het beste gepresteerd ten opzichte van de andere studenten. Ik dacht dat klasgenoot John de award van de richting Manager Travel Trade zou winnen, maar wonder boven wonder verscheen MIJN gezicht op dat grote scherm! Wauw! Ik kon mijn geluk niet op! Dat had ik echt nooit verwacht. Tot op de dag van vandaag staat de award te schitteren op mijn slaapkamer en ja; hij staat goed op mijn CV! Toen brak het moment aan om afscheid te nemen… de grote-(boze)-mensenwereld stond op me te wachten…

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je over hoe belangrijk een netwerk is en wat je er aan kunt hebben. Ook vertel ik over de keuzes die ik maakte na mijn afstuderen aan NHTV (en dat was niet gemakkelijk!!).

Tot snel!

Melanie van Grunsven

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...