Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Whooow, I’m going to Ibiza!

Een nieuwe uitdaging
Na mijn fantastische stageperiode op het zonovergoten Cyprus in 2007 en het begeleiden van een aantal prachtige reizen vanuit het Leerbedrijf van NHTV (naar Istanbul, Dubai en Thailand), heb ik met mezelf afgesproken nog eens zo'n geweldige tijd te gaan beleven (vóór ik écht eens serieus moet gaan worden). En dit is het moment! 23 jaar, ongebonden en met mijn diploma en een paar jaar werkervaring in de branche op zak, (2 jaar als Redacteur bij Reisburo Actueel en als 'tussenperiode' op de afd. Marketing & Communicatie bij Stip Reizen en Younique Travel), ben ik er he-le-maal klaar voor om dit nieuwe avontuur aan te gaan! (Na terugkomst ga ik je meer vertellen over mijn baan als Redacteur in de branche en het werken bij een touroperator).

Bijzondere sollicitatie
Na een zeer bijzonder sollicitatiegesprek bij één van de toppers uit de branche (Sundio Group met o.a. de merken Sunweb, Sudtours, Vaya en GOGO) om als standplaatshostess/representative voor hen aan de slag te gaan in het zomerseizoen van 2012, mocht ik zelfs mijn voorkeur aangeven voor het land van bestemming. Het zag er naar uit dat ik op één van de commerciële Griekse eilanden zou gaan werken, zoals Rhodos. Zowel Sundio als ik waren het hier helemaal over eens. Tot onlangs een verrassend telefoontje kwam: geen Griekenland maar..... Party Island Ibizaaa!! Hélemaal te gek!! Ik was zeer blij verrast, zeker aangezien ik niet erg vrolijk werd na het zien van 'n documentaire over de Griekse economische ondergang.

Werken als reisleider
Als standplaatshostess voor een touroperator ben je verantwoordelijk voor de goede zorg van de Nederlandse toeristen die bij jouw merk hebben geboekt, Sunweb Vakanties in mijn geval. Ik haal de gasten van Sunweb op van het vliegveld en breng hen weer terug, verzorg de buspraatjes en welkomstbijeenkomsten, verkoop de excursies en los problemen, calamiteiten en incidenten op. Ik moet 24 uur per dag bereikbaar zijn en 6 dagen per week van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat werken: heavy dus maar een absolute uitdaging! Het is geen moeilijke baan met veel diepgang maar wel een hele leuke, vrije baan, waarmee je lekker veel buiten en onder de mensen kan zijn, even niet van 9 to 5 achter de computer zit en gewoon iets wat ik één keer wil meemaken in mijn leven. Can't wait!

Ibiza, mijn eiland
Samen met één vrouwelijke collega (Petra) ga ik vanuit Sunweb Vakanties het hele eiland Ibiza runnen. Twee andere collega's van het merk Sudtours (Sunweb Vakanties en Sudtours behoren beide tot de overkoepelende touroperator-organisatie Sundio Group) zijn tevens aanwezig op Ibiza, dus in principe zijn we er het hele seizoen met z'n viertjes. Sunweb heeft alleen al 30 accommodaties op Ibiza dus dat wordt écht knallen voor Petra en mij! In het hoogseizoen krijgen we versterking van GOGO, één van de andere merken van Sundio Group.

Trainingsweek
Van 18 tot en met 21 maart had ik een trainingsweek in het KNVB-Hotel in Zeist en 's ochtends vroeg op 15 april vertrek ik naar 'mijn eiland' voor komende zomer tot en met half/eind oktober. Op 22 april komt de eerste vlucht aan met Nederlandse gasten en wij zijn er 'n week eerder om onze weg te vinden, de excursies die we gaan verkopen uit te proberen en om kennis te maken met de lokals die we nog veel nodig gaan hebben!

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je over de inhoud van de trainingsweek!

Tot snel!

Melanie van Grunsven

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...