Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Trainingsweek zit erop; ready to take off!

Reisleider op Ibiza
In mijn vorige blog vertelde ik je dat ik graag een seizoen als reisleider wil werken, vooral om het eens mee te maken! Het lijkt me heerlijk om een heel seizoen onder de zon te werken, veel mensen te leren kennen en lekker buiten te zijn en niet van 9 to 5 achter de computer te zitten. Ik ben bij Sunweb Vakanties aangenomen en geplaatst op het eiland Ibiza! In deze blog lees je hoe de trainingsweek die van 18 tot en met 21 maart jl. plaatsvond, verliep.

Trainingsweek zit erop
Het aftellen is begonnen! De heftige -maar érg leuke en leerzame- trainingsweek in het KNVB-complex in Zeist zit er alweer op! Over ca. 2 weken stap ik al (met héle leuke collega's!!) in het vliegtuig naar het Caribische paradijsje van de Middellandse Zee: Ibiza!

Heftige week
Op 18 maart begon de trainingsweek en die was zwaarder dan ik had verwacht! Ook komt er véél meer bij het vak kijken dan ik in de gaten had (maar dat is helemaaal niet erg). We zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat getraind in vakken als: Communicatie, Sales, Marketing, klachten, administratie en systemen, welkomstinformaties, transfers, traffic, social media (ja we gaan óók 'n Ibiza-FB én Ibiza-Twitter bijhouden) en we hebben onder meer training gekregen in hoe om te gaan met Alberto Stegeman; die fijne man van 'Red Mijn Vakantie' die zomaar op de stoep kan staan! Verder hebben we onze welkomstinformaties geoefend en rollenspellen gedaan die kritisch werden beoordeeld. Naast al het harde werk was het ook een hele leuke week! Een groep van 75 (uit 800 sollicitanten!!) nieuwe reisleiders en later sloten de 'oude' reisleiders die dit jaar ook weer op bestemming zijn, bij ons aan. 's Avonds in de bar was het uiteraard een gezellige boel met enkel über enthousiaste en sociale mensen met allemaal één doel; rijk worden aan beleving en veel plezier hebben deze zomer.

Topteam Ibiza 2012
Ook heb ik mijn team leren kennen en ik kan alleen maar zeggen dat ik een héle goede eerste indruk heb! Met Petra (24) ga ik Ibiza volledig 'runnen' voor Sunweb Vakanties. Esther (36) is er ook vanuit Sundio Group, namens Sudtours, en zij krijgt van mei tot en met augustus versterking van Annuschka (21) die gaat werken voor de merken Sudtours en GOGO. Hoogstwaarschijnlijk komt er ook nog iemand extra van GOGO om ons team te komen versterken in juli en augustus. We zijn er in elk geval met 2 Noord-Hollandse dames en 2 echte Brabantse en hebben alle 4 dezelfde (BREDE!!) interesses: zon, zee, strand, uitgaan, mensen, sociaal zijn, shoppen, natuur, cultuur, avontuur en sportieve activiteiten! Geen wonder dat ze ons op Ibiza hebben 'geplaatst', want wij vinden bijna álles leuk! Het ziet ernaar uit dat het een fantastische tijd gaat worden!

Onze accommodatie
Samen met Petra en Esther woon ik in een mooi gemeubileerd appartement middenin Ibiza-stad (daar waar de meeste Nederlanders verblijven tijdens hun vakantie op Ibiza). We hebben allemaal eigen slaapkamers en een eigen auto omdat we alle drie werkzaam zijn op het héle eiland en niet enkel op één plaats, zoals Chersonissos of Albufeira. Meer informatie hierover volgt in een volgende blog.

Bedrijfskleding
Ook hebben we onze kleding ontvangen; een complete nieuwe collectie deze zomer. Niet meer de van-tv-bekende rode broeken en rokken maar spijker! Sunweb straalt op deze manier iets 'casuals' en toegankelijks uit. Of ik er persoonlijk fan van ben daar ben ik nog niet helemaal uit... ik vond rood-wit meer 'merk' dan dit met spijker.. maar 't zit allemaal prima en dat is het belangrijkste onder die warme zon!

Aftellen gestart
Nu mijn werk bij Stip Reizen, Younique Travel en mijn laatste schilderijen afronden en die koffers maar eens gaan pakken want voor ik het weet is het 15 april 05:05uur en vertrekt de eerste 'kist' (vliegtuig in vakjargon) naar Ibiza. In die kist zitten in elk geval 3 hele enthousiaste meiden die voorlopig geen vliegtuig terug nemen .

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je hoe het me afgaat op Ibiza als reisleider voor Sunweb Vakanties!

Tot snel!

Melanie van Grunsven

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...