Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Mijn leven als ‘Rep’ is begonnen!

Wonen en werken op Ibiza
Zoals jullie reeds hebben kunnen lezen was ik toe aan iets nieuws en heb ik de stoute schoenen aangetrokken! Goodbye job in Hollanda, goodbye house in Hollanda and: HELLO IBIZA! In mijn blogs van de komende maanden lees je wat ik hier allemaal meemaak op het gebied van werk en vrije tijd als standplaatshostess voor Sunweb Vakanties op Ibiza. Het is een hele ervaring en beleving om te wonen en werken in het buitenland maar het verrijkt je op zowel professioneel als zakelijk gebied voor de rest van je leven!

Vertrekken
Zondag15 april was het dan zo ver. Pap en mam brachten me weg naar Schiphol. Samen met Petra en Esther (de andere ´Reps´ van Sundio Group) vloog ik via Barcelona naar Ibiza. We hadden in Barca maar liefst 10 uur vertraging dus we hebben er maar een leuk dagje uit van gemaakt! Esther had een connectie in Barca en via haar hebben we een hele leuke fietstour gehad met allemaal highlights van de stad met onderweg wat stops voor tapas en sangria om alvast te wennen aan de Spaanse cultuur!

Aankomst
Rond 00.00uur kwamen we aan op de luchthaven van Ibiza. Onze lokale agent, Mari-Carmen (een hele aardige hard werkende vrouw), stond al op ons te wachten. De 6 grote koffers, 3 trolly´s en 3 laptoptassen pasten maar net in de auto! Natuurlijk waren we allemaal hartstikke moe na de lange dag vanaf 05.00uur ´s ochtends dus we werden rechtstreeks naar onze penthouse gebracht. We hebben echt een huge house, middenin Ibiza-Stad (Eivissa) en vlakbij hét uitgaansgedeelte van het eiland: Playa d´en Bossa. Ons huis is zó groot dat we 2 complete zithoeken hebben, allemaal een eigen slaapkamer én eigen badkamer en zelfs een gigantische vleugel middenin de huiskamer hebben staan! We hebben wel 3 verschillende slaapkamers; van hele luxe met 2-persoonsbedden tot een mindere (de ´kinderkamer´) . Daarom hebben we afgesproken daar maar in te rouleren de komende maanden, zodat we allemaal 2 maanden ´beter´ en ´minder´ verblijven. Ik heb me maar opgeofferd voor de kleine kamer, maar dan ben ik er ook als eerste weer vanaf!

Auto’s
De dag na aankomst gingen we ´s ochtends vroeg onze auto´s al ophalen met Mari-Carmen. Er stonden daar 3 gloednieuwe Hyundai´s L10 op ons te wachten! YEAH! Ik heb afgelopen weken al flink wat kilometers afgelegd in de auto over dit werkelijk schitterende eiland met zóveel mooie natuur en ongerepte plekjes incl. 56 baaien.

Voorbereiden
De afgelopen 1,5e maand hebben we heel erg veel voorbereidend werk gedaan. We hebben veel tijd doorgebracht op kantoor om alle formulieren en brieven in orde te maken. Denk hierbij aan de informatieformulieren die we op de informatieborden in de appartementen en hotels moeten hangen en aan de welkomtsbrieven die we in de welkomstenveloppen moeten doen etc. ook moeten we hier een boekje maken met info over Ibiza, adverteerders zoeken die betalen om in ons boekje te komen en van dat geld het boekje laten drukken (zo´n 15.000 exemplaren). Ook werken Petra en ik met de Sunweb Voordeelkaart dus ook daar zijn we al flink voor aan het werk geweest. We zoeken sponsors die onze gasten bijv. 20% korting willen geven op hun diner wanneer zij hun kaart (die ze bij ons kunnen kopen) laten zien in het betreffende restaurantje. Deze sponsors voor zowel het boekje als voor de Voordeelkaart moeten we over het hele eiland zien te charteren, een grote klus naast al het ´standaard´ werk dus.

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je meer over mijn werk als standplaatshostess hier in het zonovergoten Spanje!

Bon dia!

Melanie

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...