Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Standplaatshostess zijn is een levensstijl

31 accommodaties
Petra en ik werken samen voor Sunweb Vakanties en we hebben met z’n tweeën 31 acco´s ´onder ons´, over het hele eiland. In deze acco´s verblijven onze gasten die we ophalen op de airport van Ibiza (de aankomstdagen zijn woensdag, vrijdag en zondag). Voor deze gasten lossen wij de problemen op, boeken wij de activiteiten/excursies in, verkopen we huurauto´s en voordeelkaarten en we geven ze allemaal een welkomstinfo vlak na aankomst. Het eerste wat we aan het begin van deze week dus ook deden was een landkaart kopen en alle hotels omcirkelen en op pad om ze te gaan zoeken zodat we dat niet op het laatste moment hoeven te doen als de gasten er al zijn. Mijn grootste zorg was dat ik de weg niet zou kunnen vinden want ik ben één groot drama op het gebied van oriëntatie maar wonder boven wonder heb ik mezelf zwaar onderschat! Zonder problemen (én zonder TomTom) weet ik nu al bijna alles te vinden! Gelukkig staat alles goed aangegeven overal en de maximum snelheid is slechts 80km per uur op de snelwegen dus dan verdwaal je ook niet snel.

Excursies uitproberen
Naast het zoeken van de hotels, het kennismaken met de eigenaren en receptionisten, het oefenen van de welkomstinfo´s en doen van de administratie moeten we natuurlijk ook weten wat we verkopen. We zijn daarom gisteren gestart met het uitvoeren van onze eigen excursies. We hebben een dagje deelgenomen aan de bustour over het eiland. Ons reisgezelschap bestond volledig uit bejaarden maargoed... best leuk... voor ´n keer ! We hebben weer veel info opgedaan via de gids die erbij was en wat nieuwe plaatsjes bekeken. Ook zijn we naar een echte hippiemarkt gegaan in Las Dalias. De markt was gigantisch groot met veel wierrook, mysterieuze muziek, vage figuren vol tatoeages, op de grond zittend, zweverig en met veel bloemen in het haar die allen vreselijk veel spullen verkochten; van handgemaakte tassen, sieraden, supergave laarsjes tot kleding en sleutelhangers van blik, dingen voor in je haar, eten etc. etc. Ibiza is van oudsher natuurlijk ook hét hippie-eiland en het is erg leuk om te zien dat die invloeden er nog echt zijn. Het weer hier is trouwens heerlijk. Een strakke blauwe lucht met gemiddeld zo´n 20/22 graden C op het heetst van de dag.

Onze eerste vlucht
Vandaag arriveerden onze eerste vlucht met 14 gasten van Sunweb, een mooi aantal om mee te starten. Op de luchthaven hebben we kennis gemaakt met onze concullega´s van o.a. TUI en Neckermann. Het verloop van de aankomsten verliep helemaal gesmeerd! Het eerste transferpraatje ging zoals gehoopt en ook de eerste welkomstinfo´s waren erg leuk om te doen.

Eerste vrije dag
Morgen hebben we ons zelf een dagje ´off´ beloofd want we hebben echt megalange dagen gemaakt de afgelopen week om alles in kannen en kruiken te krijgen en dat is gelukt! Morgen mogen we dan ook zonder ons ´schuldig´ te voelen voor het eerst aan ons kleurtje gaan werken.

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je meer over mijn werk als standplaatshostess hier in het zonovergoten Spanje!

Bon dia!

Melanie

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...