Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Bezoek van onze manager

De luchthaven
3 dagen per week (met ca. 3 vluchten per aankomstdag) zijn we op de luchthaven te vinden om onze gasten op te halen. Het leuke daar is dat je elke keer weer een heleboel ‘Hello, Goodbye’ taferelen ziet. Kleine kindjes die in de armen van hun ouders rennen, stelletjes die elkaar huilend weer in de armen vallen, ouders die hun kinderen die hier wonen op komen zoeken etc. Dat is echt heel leuk om te zien! Verder hebben we onze eerste 'Co-mail' opgehaald (company-mail). Je besteld dan bij het hoofdkantoor in Nederland wat je allemaal nodig hebt aan spullen (werkgerelateerde spullen) en zij sturen het dan per vliegtuig naar ons op. Hier halen wij het van de bagageband en dan kunnen we ermee aan de slag. Erg leuk was het ook toen de eerste BN-ers door de douane naar buiten kwamen! Visagist Leco Zadelhoff, Angela Groothuijzen, Marco Borsato, Dinand Woesthoff, Jan Kooijman en Kim Feenstra zijn enkele BN-ers die we tot nu toe hier hebben gezien. De meeste zijn er voor de opnames voor de film ‘Verliefd op Ibiza’, dé nieuwe Nederlandse film die volgend jaar mei uitkomt. Op de luchthaven zijn we ‘gecast’ met z’n 3tjes toen we in onze Sunweb/Sudtours-outfits stonden en gevraagd om in verschillende scènes te figureren. Daar zeggen we uiteraard geen nee tegen! Afgelopen week hadden we een afspraak met het castingbureau dat gekoppeld is aan deze film. We hadden afgesproken op de parkeerplaats van de Pacha waar we werden opgehaald en vanaf daar reden we achter de directrice van het bijbehorende modellenbureau aan, naar een plaatsje vlakbij Cala Llonga in het zuiden van het eiland. Daar bevindt zich de gigantische, op rotsen gebouwde villa aan zee, ‘van’ Jan Kooijman en Kim Feenstra (enkele van de hoofdrolspelers). Jan speelt prof-voetballer en Kim zijn vriendin. We kregen door het productieteam een rondleiding op de Set (gaaf om te zien en wat een prachtige locatie) en zijn vervolgens met het productieteam om de tafel gaan zitten om het een en ander te bespreken. Zo grappig dat Jan (jaja zonder t-shirt!!) gewoon rondliep en zich voorstelde en Kim ons gedag zei alsof we er helemaal bijhoren! Heel erg gaaf om mee te maken dit!

Areamanager op bezoek
Verder hadden we de afgelopen week bezoek van onze areamanager Hoite die aan de Costa Brava woont. Hij kwam even controleren hoe het er hier aan toe gaat dit seizoen en stond allereerst helemaal versteld van onze gigantische penthouse. Hij had nog nooit zo’n huis gezien voor reisleiders zei hij! Het waren een paar hele leuke dagen want deze man heeft een flinke dosis humor en heeft ons héél erg veel verteld en tips gegeven. Via Hoite kregen we ook te horen dat de reisleiding van dochteronderneming GOGO niet naar Ibiza komt deze zomer omdat er te weinig mensen zijn die met GOGO naar Ibiza hebben geboekt. Waarschijnlijk door het pittige prijskaartje wat aan Ibiza hangt en GOGO klanten zijn wat jonger en kiezen vaker voor wat goedkopere bestemmingen, zoals Salou, Cherso en Albufeira. Maar de conclusie is waarschijnlijk al duidelijk; wij krijgen de GOGO klanten er óók nog eens bij dus dat wordt tóch kroegentochten organiseren en cocktailavondjes bijwonen in het hoogseizoen. Ook moeten we alle gasten van Jiba op de luchthaven opvangen (al vanaf het begin) dus het is écht keihard werken hier en paraat staan voor meerdere merken. Verder kwamen er een Productmanager en Inkoper van dochteronderneming Eliza was Here langs afgelopen week. Gezamenlijk met ons agentschap en de reisleiding van Sudtours en Jiba zijn we een avondje gaan eten en de kroeg in gedoken. Ook werden we uitgenodigd bij ‘De Tulp’, mijn favoriete loungebar in St. Antonio: een heerlijke beachbar met loungebanken, hangmatten, érg lekkere mojito’s en de eigenaren zijn Nederlands (én Bosschenaren)! We kennen een heleboel dezelfde mensen, wat een kleine wereld weer! Hier zijn we met alle concullega’s gaan eten. Tussen Sudtours/Sunweb en grote concurrent TUI Nederland (Holland International) klikt het heel erg goed dus sindsdien zijn we regelmatig leuke dingen gaan doen samen. Zo zijn we gisteren naar hét strandfeest van Ibiza geweest, ‘Blue Marlin’. De avond begon met een te gekke band en sloot af met een paar goede dj’s. Iedereen ging compleet los daar tussen de bergen op het strand. Het leek alsof ik de feestjes uit het boek ‘Koorts’ real life meemaakte! Het was even zoeken voordat we er waren maar ik denk dat we onze gezichtjes nog vaak laten zien in deze hotspot waar niets te gek is! Hét Nederlandse mannelijke topmodel van Ralph Lauren was o.a. aanwezig met aan zijn arm de nieuwe Marijke Helwegen; opgespoten botoxlippen en een gezichtje met minder rimpels dan ik heb met mijn 23 jaar.

‘Populair’ op Ibiza
De kroegen, bars en restaurantjes nodigen ons overal uit voor ’n drankje of etentjes, geven ons stapels visitekaartjes mee om uit te delen aan onze klanten (maar we zijn hierin heel selectief), we krijgen bandjes om overal gratis in te kunnen etc. Kortom; we worden eigenlijk als prinsesjes op Ibiza behandeld. Onze jonge gasten vinden het te gek om met ons te gaan stappen en aangezien het steeds drukker wordt komen we er ook op straat steeds meer tegen! Als ik met Sunweb-outfit over straat loop word ik hoe dan ook aangesproken met een scala aan vragen, of het nou van een van onze eigen gasten is of van gasten van concullega’s.

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je meer over mijn werk als standplaatshostess hier in het zonovergoten Spanje!

Bon dia!

Melanie

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...