Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Extravagante mensen; zien en gezien worden

De wereldberoemde ‘Pacha’
Afgelopen week zijn we ook voor het eerst naar De Pacha geweest. Alle verhalen over deze club zijn in elk geval waar; die tent is te gek! De bezoekers (ook die van Blue Marlin en andere grote clubs) zijn extreem,extremer en extreemst. Ik heb nog nooit zoveel extravagante mensen bij elkaar gezien en héél vele homo’s die er tip-top uitzien en aan alle modetrends voldoen. Het is hier écht zien en gezien worden op dit eiland. Ook zijn we met de boot naar het meest zuidelijk gelegen eiland van de Balearen gegaan, Formentera. Hier hebben we deelgenomen aan onze busexcursie op het eilandje wat het ‘Caribische paradijs van de Middellandse Zee’ wordt genoemd. De parelwitte stranden en azuurblauwe zee doen je werkelijk denken aan de Bahamas, heerlijk! Daar hebben we één middagje op het strand gelegen (en non-stop geslapen van vermoeidheid) en verder hebben we nog amper strand gezien. We zijn hier al meer dan 3 weken maar niet veel bruiner dan toen we kwamen (helaas schijnt de zon niet door de auto heen). Verder hebben we een bezoek gebracht aan de natuurlijke grotten van kalksteen in St. Miguel. Vanaf boven hadden we uitzicht op ’n klein eiland met een gigantische villa van nr. 28 op de lijst van Bilionairs ter wereld. Een steenrijke Rus met zijn privé-eiland en een eigen baai waar je alleen te voet naartoe kunt. In de grotten kregen we een rondleiding en ook dat was absoluut de moeite waard! We zullen de grotten nu gemakkelijker gaan verkopen tijdens onze welkomstinformaties.

Welkomstinformaties
Een van mijn belangrijkste taken is het geven van welkomstinformaties. Bij aankomst op de luchthaven geven we al onze gasten (per boeking, in vaktermen ‘party’) een envelop waarop staat geschreven hoe laat zij bij hun receptie moeten zijn (of op locatie) voor hun welkomstinformatie. Tijdens deze bijeenkomst vertelt mijn collega of ik hen alles over het eiland. Ik start zelf altijd met een korte inleiding; ik heet hen allemaal van harte welkom namens Sunweb, mezelf en mijn collega’s en vervolgens vertel ik hen wat er tijdens de welkomstinformatie aan bod komt; praktische infromatie, informatie over het eiland die ik vertel aan de hand van de landkaart die ik uitdeel en ik vertel over het activiteitenprogramma wat zij ook terug kunnen vinden in hun welkomstenvelop. Dit zijn de hoofditems. Verder hebben we nog een aanbieding voor autohuur (waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt) en een Sunweb Voordeelkaart (een pas van 5 euro voor 2 personen waarmee men erg veel kortingen kan krijgen over het hele eiland). Ik zeg mensen ook altijd dat zij vragen tussendoor mogen stellen zodat alles voor hen duidelijk is (dit omdat de groepen vrij klein zijn dus vragen stellen mogelijk is). Na afloop van de welkomstinformatie blijf ik meestal nog zo’n 15 tot 20 minuten in de accommodatie om overige vragen te beantwoorden en vouchers uit te schrijven voor boekingen van excursies en auto’s.

Aankomende week
Voor de komende week staan er ook weer flink wat aankomsten op de planning, een bezoek aan de oude stad van Ibiza-Stad onder leiding van een gids en een Es Vedra Cruise (met een glasbodemboot naar de Vedra rots, die ene beruchte). Verder horen we meer over onze rol en de bedoeling in de film ‘Verliefd op Ibiza’ en zijn Petra en ik uitgenodigd op 13 mei op een echt Spaans feest toen we aan het ‘dealen’ waren met onze Sunweb Voordeelkaart (ja daar maken we echt goede Spaanse vrienden mee =)). Ik ben benieuwd!

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je meer over mijn werk als standplaatshostess hier in het zonovergoten Spanje!

Bon dia!

Melanie

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...