Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Eigen baas op Ibiza

Een bijzondere bestemming
Het waren weer een paar crazy weeks. Mijn uitbundige leven en stapgedrag op Cyprus toen ik 18 was is niet te vergelijken met mijn leven hier. Op Cyprus werkte ik op kantoor in een groot hotel en had ik een veel geregelder en regelmatiger leven dan hier en ook veel meer vrije tijd die uitstekend werd benut! Verder werkte ik op Cyprus alleen maar met buitenlanders en dacht ik zelfs in no time in het Engels. Hier ben ik vooral met Nederlanders bezig en in principe eigen baas. Ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen en plan al mijn eigen werkdagen. Zo lang er veel wordt verkocht en er weinig klachten bij het hoofdkantoor komen over Ibiza en haar reisleiders gaat alles goed, en dat is tot nu toe gelukkig ook zeker het geval. Hier doe ik het in de vrije uurtjes juist wat rustiger aan om bij te komen omdat de job zó busy is. Op Cyprus bruist het van de kroegen en bars met dansvloeren. Al snel kende ik daar bijna iedereen in het uitgaansleven en wist men ook wie ik was en waar ik werkzaam was etc. Het gaat op bijna elke bestemming zo maar hier op Ibiza is alles anders. Mensen zijn hier anders. Het boek ‘Koorts’ van Saskia Noort verwoord precies de sfeer van dit mysterieuze eiland waar vrijheid/blijheid, zien en gezien worden en klasse en luxe boven alles gaan. Je hoort erbij, of niet… Je kent de juiste mensen, of niet….


Gelukkig doen wij via via de juiste contacten op en krijgen we steeds te horen waar de goede feestjes zijn en worden we op de gastenlijsten geplaatst maar het is hier een stuk moeilijker om 'bekend' te worden op het eiland dan op Cyprus. Dit weekend gaan ‘de feestjes’ in de clubs ook écht goed van start. Vanavond gaan we naar het openingsfeest van Ushuaïa waar vorige week de opnames waren. Dit feest is speciaal voor de ‘werkers’ hier op het eiland. Daarna vervolgen we de avond in club Es Paradis, één van de grootste en bekendste van St. Antonio. Afgelopen week waren we bij de opening van beachclub Bora Bora. Daar troffen we onze homo-vriendinnetjes (dudes maar óh zo vrouwelijk). Zij werken bij TUI en Jetair België. ‘Onze meiden’ vinden het heerlijk om met ons op stap te gaan en houden er ook van om ons op en top te keuren haha. Bora Bora vond ik een beetje een vreemde tent. Overdag leuk en gezellig op het strand maar ’s avonds hing er een hele vreemde sfeer. Drugs en coke zijn hier de normaalste zaak van de wereld, net zoals de zweverige sfeer en het ‘vrije’ gedrag van iedereen. Het is (zoals ook al wel bekend) overduidelijk een eiland wat zeer in trek is bij homoseksuelen. Zij staan dan ook zonder schaamte in leren pakjes ‘zeer close’ op de dansvloer volledig uit hun dak te gaan. Daarnaast is de muziek ook niet de muziek zoals die op Cyprus, in Turkije, op Kreta of waar dan ook in Europa. Het is hier zweverig, mysterieus en het woord ‘zang’ komt hier weinig voor. Het is of lounge en relax of trance en dance met een voortdurend herhalende dreun waar mijn persoonlijke voorkeur absoluut niet naar uitgaat. Natuurlijk is het wel heel erg gaaf om het allemaal mee te maken en te zien en NATUURLIJK ben ik écht niet te verleiden voor de ‘stuff’ die hier op straat verkocht wordt en voor de ‘coke-potjes’ die je gewoon in de supermarkt kunt kopen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.


Verder schijnt het een absolute hype te zijn om als meisje de helft van je haar zo kort te scheren als dat van een man en dan één lange pluk lang haar over te houden. Ik heb het in Nederland een aantal keren gezien maar hier loopt een zeer groot percentage van de vrouwen er zo bij en ik blijf het een raar gezicht vinden haha. Ook is er bijna niemand zonder zeer extravagante tatoeages. Verder zijn er hier speciale winkels waar je alleen maar anabolen spul kunt kopen en zijn er bedrijfjes die een speciale babyservice aanbieden zodat je met je vriendenclubje (van die overdreven, bekakte mensen zoals die uit ’De Eetclub van Saskia Noort’) heerlijk kunt ontspannen op de luxeuze grote strandbedden terwijl je krijsende kids worden vermaakt door een ‘oppasteam’, alsof je je honden naar een uitlaatservice brengt…………. Al met al is Ibiza een fantastisch eiland met echt een schitterende natuur en geniet ik van elke dag en van elke zonnestraal die ’s ochtends vroeg door mijn gordijnen schijnt, van de was die ik lekker buiten kan ophangen, van de geuren van knoflook en barbecue op straat, van het wonen in deze vreselijk gave, drukke hoofdstad waar je altijd heerlijk anoniem kunt zijn en waar we midden tussen de Spanjaarden verblijven, van de palmen en de prachtige blauwe zee (ik heb ‘m nergens in Europa blauwer gezien dan hier) en van de leuke mensen die ik hier al heb leren kennen. Daarnaast hadden we de afgelopen week wat meer vrije tijd en hebben we regelmatig genoten van één van de 56 prachtige baaien die het eiland rijk is. Ik weet dat het in Nederland erg slecht weer is voor de maand mei maar ik kan me geen regendruppel meer voorstellen. Heerlijk die zon die áltijd schijnt! Dus al is het stappen en uitgaan en het leven wat ik gewend was op Cyprus totaal niet te vergelijken met mijn leven hier, ik voel me ontzettend thuis en besef me ook maar al te goed dat die reisbranche toch écht helemaal mijn ding is!

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je meer over mijn werk als standplaatshostess hier in het zonovergoten Spanje!

Bon dia!

Melanie

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...