Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Eigen baas op Ibiza

Es Vedra rots
De cruise naar Es Vedra die ik afgelopen week heb gemaakt was zeker de moeite waard. Het westen van het eiland beschikt over een prachtig natuurgebied met als hoogtepunt de immens grote Es Vedra rots (382m) die magische krachten vol energie schijnt te bezitten. Je horloge zou er van gaan stil staan (de mijne tikte gewoon door..) de zeemeerminnen zouden er omheen zwemmen (ik zag enkel berggeiten..) en je zou er héél gelukkig van worden of juist depressief (zonder gein… het scheelde weinig of ik had overgegeven want ik was kots- en kotsmisselijk op de boot toen we op weg waren naar de rots). Dit deed me weer even denken aan een boottripje in Portugal twee jaar geleden. We maakten een stop op een mooi strandje om Sangria te drinken en tijdens de volgende stop werd er heerlijke Paëlla voorgeschoteld en kregen we genoeg tijd om van Cala d’Hort en Cala Conta te genieten. Grappig is dat ik regelmatig gasten heb die speciaal vragen naar de Es Vedra rots omdat ze 'Koorts' hebben gelezen.

Middeleeuws feest
Verder was het hier vorig weekend ‘Medieval Festival’ in Ibiza-Stad. Een weekend wat te vergelijken is met onze Nederlandse braderieën. Een grote jaarlijkse markt die alleen maar bezocht werd door Spanjaarden (en ons). Hippies en lokals achter kraampjes met spulletjes, sierraden, mooie gekleurde olijven, veel te sterk ruikende kazen, oude mensjes die traditioneel zaten te breien, de Spaanse stieren en paarden op straat en ga zo maar door. De hele stad was versierd met vlaggetjes en kruiken van hout die overal op waren gehangen, het zag er echt schitterend uit! We hebben ons daar een paar uur prima vermaakt. Ik hou van zulke markten, ik kan er wel uren rondslenteren want er is zóveel te zien en er is zóveel gezelligheid!

Vast in de lift!
Verder hadden we zondag een ‘thuis-feestje’ bij onze Spaanse vrienden maar dit stelde uiteindelijk niet zo heel veel voor. Een aantal ogen puilden bijna uit de kassen dus veel meer woorden hoef ik daar niet over vuil te maken. De politie kwam al vrij snel langs omdat de muziek te hard stond en wij besloten al vrij snel naar huis te gaan omdat we de dag erna de opnames voor ‘Verliefd op Ibiza’ hadden. Op de terugweg haalden we nog even een pizza’tje en na het parkeren in de parkeergarage gingen we met de lift naar beneden om vervolgens naar huis te lopen. Jullie kunnen het vast al raden………………… Twee meiden die ontzettend nodig naar de wc moesten, samen in een piepkleine, stinkende, vieze lift die van verdieping 2 naar 0 moesten… lift, vast! Damnnnn daar stonden we! In eerste instantie kwamen we niet bij van het lachen.. ook dat nog, maar gelukkig hadden we onze pizza nog! Die hebben we dus eerst rustig en staand in de lift opgegeten. Toen hebben we alarm geslagen want er zat nog steeds geen beweging in de lift. Na een hele tijd op de alarmknop gedrukt te hebben kregen we eindelijk verbinding met iemand die enkel Spaans sprak, fijn! We komen er tot nu toe behoorlijk goed uit maar in noodsituaties spreek je toch echt liever Engels om misverstanden te voorkomen. We begrepen in elk geval dat we nog even geduld moesten hebben… Vervolgens hebben we maar wat foto’s genomen omdat het toch wel erg grappig was dat we dit weer mee moesten maken. Na een minuut of 15 duurde het toch wel heel erg lang en deden we het inmiddels bijna in onze broek! Ook beseften we dat de volgende dag de opnames waren! We wilden zo snel mogelijk naar bed om ons zogenaamde ‘schoonheidsslaapje’ te doen maar dit schoot natuurlijk niet op!!! Na circa een half uur en veel !Hola! geschreeuw van ons werden we bevrijd, pfff!!

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je meer over mijn werk als standplaatshostess hier in het zonovergoten Spanje!

Bon dia!

Melanie

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...