Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Een dag heeft maar 24 uur!

Topdrukte op Ibiza!
We hebben op dit moment te maken met gigantische topdrukte op Ibiza! 13 aankomstvluchten per week, 13 vertrekken, 3 volle welkomstinfo dagen, een jongerenprogramma met GOGO draaien, het oplossen van problemen behandelen van klachten, inboeken van tig excursies, van hot naar her rijden over het hele eiland en dan nog niet te spreken over het administratieve werk en dat allemaal in deze hitte. Het komt in elk geval neer op; nachtwerk, nachtwerk, nachtwerk, een paar kilo’tjes afvallen door de warmte en de drukte, wat vaker slecht en makkelijk eten uit handigheid, minder slapen ’s nachts, wat vaker overdag maar dan wakker worden gebeld en ga zo maar door. Het klinkt vast als negatief maar dat is absoluut niet de bedoeling want ik hou nog steeds van deze baan =)! Ik vind de vrijheid en het zelf inplannen van mijn dagen héérlijk!

Bizarre situaties
Verder maken we hier ook de meest bizarre dingen mee met gasten; een jonge vriendinnengroep waarbinnen zoveel ruzie was ontstaan dat 3 van de 5 dames na 4 dagen naar huis vertrokken, een vrouw die het niet kon laten stomdronken over straat te schreeuwen hoe slecht het autoverhuurbedrijf wel niet is waarmee zij haar auto had geboekt en dat werkelijk níemand daar nog moest boeken én ze zou de politie er wel even bijhalen.. gelukkig heb ik haar kunnen sussen. Verder belde een dame mijn collega Esther met de vraag of ze haar half 5 ’s nachts kon wakker bellen om haar te wekken zodat ze haar vlucht niet zou missen. Soms liggen we echt dubbel om dit soort acties! Ooit gehoord van je wekker zetten op je telefoon bijvoorbeeld..?

Typische Zuid-Europese mannen
Ook maken we zo nu en dan irritante dingen mee met de typische Zuid-Europese mannen die toch altijd net wat stranter zijn dan onze eigen Hollandse jongens! Al wachtende in een van onze acco’s op mijn gasten om hun welkomstinformatie te geven kwam er een Italiaan van middelbare leeftijd tegenover me zitten die me zo doordringend aankeek dat ik er bijna bang van werd. Meneer kon het op ’n gegeven moment niet laten naast me te gaan zitten en persoonlijke vragen te stellen. Ik bleef stug zitten want ik laat me niet wegjagen door zo’n assh*le. Ik wist inmiddels al dat hij 3 kinderen had die nog ouder zijn dan ik en dat hij ‘solo’ op vakantie was. Ik liet hem duidelijk weten dat ik hier werk, niet gediend was van zijn opdringerigheid, een vriend heb die nog maar net naar huis was en de volgende maand alweer terug komt en ik pakte expres mijn telefoon erbij met een grote, duidelijke foto van mijn lieve Bart, maar nee; de boodschap drong niet door. Ik kreeg zonder pardon zijn kamernummer en de vraag of ik na mijn werk even langs kon komen. Wat een brutale vent, gadver! Ook was er een man die het leuk vond om 40cm van me te gaan liggen op het strand waardoor ik genoodzaakt was op te staan en mijn handdoek opvallend te verleggen en een boze blik naar hem te werpen. Toen ik ging stond hij ook op om vervolgens achter me aan te lopen. Toen ik het na 100m door had ging ik ’n supermarkt in om ‘m van me af te schudden maar hij stond net zo lang buiten te wachten tot ik terug kwam. Toen begon zijn gestamel met ‘guapa dit en dat’ en allemaal vaag gebrabbel. Tot overmaat van ramp vond mijn slipper het nodig om kapot te gaan tijdens mijn ´vluchttocht´ dus liep ik met mijn blote voetjes over de weg met blaren tot gevolg grr.. Dit was nou exact de reden waarom ik heb aangegeven niet naar een land als Turkije te willen... Mannennnnn…………

Verliefd op Ibiza!
Maar gelukkig zijn er ook leuke mannen, héle leuke mannen!!! Meer daarover in mijn volgende blog…

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je meer over mijn werk als standplaatshostess hier in het zonovergoten Spanje!

Bon dia!

Melanie

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...