Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Het einde is in zicht!

Terugreis bekend
15 april 2012, ik weet het nog zo goed! Koffers dicht, nog van alles erin proppen ’s avonds en de dag erna vertrekken naar het zonnige Spanje! Onlangs kregen we een mailtje van ons hoofdkantoor met de vraag wanneer we terug willen. Wauw, wat is dit half jaar ontzettend hard omgevlogen! We gaven allemaal aan tot het einde te willen blijven zodat we het seizoen goed en volledig kunnen afsluiten. Kort daarna kregen we de mededeling dat we 27 oktober aanstaande terug zullen vliegen naar Nederlandse bodem. Inmiddels is het alweer eind september; kortom, over een maand ben ik alweer thuis..! En wat dan..?

Een nieuwe bestemming of..?
We kregen allemaal de vraag of we het winterseizoen door wilden gaan met werken als standplaatshostess. Het klinkt natuurlijk als muziek in mijn oren maar ik heb ervoor gekozen het bij dit seizoen te houden. Mijn hoofddoel was om er ‘even tussenuit te gaan’, en dat is me gelukt! Ik had gewoon heel veel zin om nogmaals zo’n superleuke tijd te krijgen als vijf jaar geleden tijdens mijn stage op Cyprus, en die tijd heb ik absoluut gekregen. Ik ben inmiddels 24 en, zoals in mijn vorige blog te lezen, helemaal verliefd op een jongen die in Nederland woont en werkt! Ik ga dus fanatiek op zoek naar een baan (hopelijk in de reisbranche) waarin ik mijn ei kwijt kan. Ik zie er wel erg tegenop om opnieuw op zoek te gaan en te gaan solliciteren want zeker tijdens de crisis waarmee we op dit moment te maken hebben zal dat niet helemaal meevallen. Mijn Sunweb-collega Petra heeft zich ingeschreven voor het winterseizoen. Zij wil graag naar een wintersportbestemming. Collega Esther van Sudtours heeft grote behoefte aan een lange vakantie. Zij heeft de plannen om af te reizen naar Azië en concullega Michel hoopte heel erg op een functie in Mexico, en die heeft hij gekregen! Voor een jaar nog wel! Heel erg spannend allemaal en natuurlijk blijft het bij mij ook kriebelen. Als het reizen eenmaal in je zit, is het moeilijk om ermee te stoppen! Toch sta ik nu achter mijn besluit, maar wie weet pak ik het ooit wel weer op…

Eindrapportages
Om het seizoen netjes af te sluiten is het genoodzaakt een uitgebreide eindrapportage te schrijven waarin alles vermeld staat over dit seizoen op Ibiza: van de samenwerking met onze lokale agent tot een beschrijving van de hotels en deals die we hebben gesloten voor het Sunweb informatieboekje en de Voordeelkaart. Hiermee zullen we nog de nodige uurtjes in de weer zijn! Daarnaast moeten we de kas gaan tellen en kijken of al onze uitgaven en inkomsten kloppen met wat we hier in onze werkportemonnee hebben zitten. Het bedrag wat we hebben verdient aan verkochte excursies en autohuur mogen we delen door het aantal gasten wat hier over het hele seizoen naar Ibiza is gekomen met Sunweb. Een deel daarvan wordt onze commissie. Met deze klusjes zijn we de komende maand nog wel even zoet, net zoals met de welkomstinformaties en laatste gasten die we ophalen en wegbrengen naar de luchthaven.

Veel geleerd
Ik heb dit seizoen ontzettend veel geleerd! Weer een heleboel nieuwe ‘skills’ op werkgebied maar ook een heleboel over mezelf; het oplossen van vele problemen, het werken op verschillende tijdstippen, het werken onder hoge druk tijdens het hoogseizoen en het werken in een ander land met een vreemde taal doet je ogen openen en beseffen dat er zóveel meer is dan enkel Nederland. Ik zou het iedereen aanraden om een ervaring op te doen in het buitenland!

Binnenkort
Voordat ik naar Ibiza kwam om voor Sunweb te werken als standplaatshostess heb ik 2 jaar fulltime als Redacteur/Journalist gewerkt voor hét vakblad van de Reisbranche: Reisburo Actueel! Zodra ik weer in Nederland ben (begin november) ga ik beginnen met een reeks blogs over werken als journalist in de reisbranche. Ook tijdens die baan heb ik een heleboel meegemaakt en vele landen gezien tijdens studie- en persreizen; van de Bahamas tot Florida, Dubai en Wenen!

Bon dia

Melanie

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...