Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Schakel je netwerk in bij solliciteren

Connecties zijn oh zo belangrijk
In mijn vorige blog heb ik je uitgelegd wat een WW-uitkering inhoud en wat je ervoor moet doen om die te ontvangen. Als je recht hebt op het ontvangen van een WW-uitkering, is het namelijk jouw plicht aantoonbaar te laten zien dat je bezig bent met een zoektocht naar een passende baan. Je kunt immers niet ‘profiteren’ en lekker op de bank gaan zitten! In één van mijn vorige blogs vertelde ik over de opnames van de tv-commercial van Sunweb Vakanties (die van ‘Harry, bedankt!’). Dergelijke projecten komen tot stand op de marketingafdeling. De Brand Manager (de persoon die het merk –de brand, Sunweb- managed), is in dit proces een belangrijk persoon! De Brand Manager zorgt namelijk voor de uitstraling van het merk/product. In dit geval zorgt de Brand Manager ervoor dat Sunweb bekend is in Nederland en dat er leuke campagnes worden georganiseerd om dat merk goed te promoten. Zo is de Brand Manager ook mede verantwoordelijk voor de invulling van een tv-commercial en de kleding die wij droegen als reisleiders bijvoorbeeld. Aangezien het hoofdkantoor van Sunweb mij had benadert om als contactpersoon te fungeren en ervoor te zorgen dat de Sunweb-parasols bijvoorbeeld aanwezig waren tijdens de opnames, kwam ik in contact met de Brand Manager. We hebben een leuk praatje gemaakt en ik heb onder meer verteld over mijn werkzaamheden op Ibiza als reisleidster voor Sunweb. Verder vertelde ik haar wat mijn voorgeschiedenis is; wat ik heb gestudeerd en welke werkervaringen ik nog meer heb. Ze vroeg me direct wat mijn plannen waren zodra ik thuis zou komen uit Ibiza. Ik heb haar kort uitgelegd welke studie ik heb gedaan, wat de inhoud van mijn stages en scriptie waren en dat ik vervolgens als Redacteur bij hét reisvakblad van de branche heb gewerkt. Voor deze job heb ik behoorlijk wat mooie reizen mogen maken, maar zat ik wel vooral veel achter de computer verhalen te tikken. Een leuke uitdaging om mee te starten maar ik had teveel onrust in mezelf en wilde graag ‘op pad’, vandaar dat ik koos voor een voortzetting van mijn carrière als reisleidster om op die manier ook wat Sales ervaring (verkoopervaring) op te doen en vervolgens verder te kijken naar een goede baan in Nederland. Ik vertelde de Brand Manager dat ik graag een leuke nieuwe job zou willen vinden binnen de reisbranche en dat een uitdaging op het hoofdkantoor van Sunweb me aanspreekt sinds ik goede ervaringen heb met deze organisatie. De Brand Manager vertelde dat ze op korte termijn een ‘assistent’ nodig had, oftewel een ‘Brand Activation Manager’. Dit is iemand die de plannen die zij samen met jou en andere collega’s bedenkt en beschrijft, ook actief gaat uitvoeren. Wauw! Wat een baan! Ze vertelde tevens dat de vacature voor deze functie nog niet online te vinden was maar dat ze graag mijn CV zou ontvangen. Zo zie je maar weer wat ‘netwerkbabbeltjes’ kunnen betekenen! Ook regelmatige updates op je zakelijke profiel als LinkedIn en eventueel ‘verstandige tweets’ kunnen vruchten afwerpen!

Eerste sollicitatiegesprek gepland
Voordat ik de set voor de opnames van de Sunweb ‘Harry bedankt’ commercial verliet, gaf ik de Brand Manager mijn contactgegevens en vertelde haar dat ik op korte termijn mijn CV aan haar zou mailen. Met een vreugdesprongetje verliet ik de set want jawel; hier zat misschien wel potentie voor een hele leuke baan zodra ik terug zou komen uit Ibiza! Niet lang daarna verzond ik mijn CV die ik her en der had aangepast, verbeterd en geupdate aan de Brand Manager. Ik kreeg binnen enkele dagen al een reactie met de vraag wanneer ik op een oriënterend gesprek kon komen om elkaar wat beter te leren kennen en om de functie te bespreken. Wauw! Aangezien het hoofdkantoor van Sunweb niet bij de deur is vanaf mijn woonplaats gezien en ik twee weken na thuiskomst een evaluatiegesprek gepland had staan over mijn half jaar als Reisleidster op Ibiza op ’t hoofdkantoor, vroeg ik de Brand Manager of ik op diezelfde dag een gesprek met haar kon aangaan, en dat kon.. een eerste sollicitatiegesprek was een feit! ‘‘Wat nou economische crisis? Als je je huiswerk goed doet en je netwerk gebruikt kom je zo aan een nieuwe baan!’’ Of zat ik daar toch een beetje naast..?

Binnenkort
In mijn volgende blog ga ik vertellen over hoe je een sollicitatiegesprek voorbereid en over het verloop van mijn eerste sollicitatiegesprek op het hoofdkantoor van Sunweb voor de functie ‘Brand Activation Manager’ na thuiskomst van Ibiza waar ik werkte als Reisleidster.

Tot de volgende blog!

Melanie

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...