Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Yiassou en Yamass op Cyprus!

In mijn vorige blog kon je lezen hoe het tweede jaar van mijn studie aan NHTV eruit zag, dat ik mijn Associate Degree heb behaald en je las over de studiereis naar Marokko. Na deze studiereis brak de start van mijn internationale stage aan…

Cyprus Airways
Ik weet nog als de dag van gisteren hoe mijn ouders me samen met mijn broertje naar Schiphol brachten. Met tranen in mijn ogen vroeg ik me af waarom ik in vredesnaam in mijn uppie naar de andere kant van Europa ging. Gelukkig ging mijn moeder de eerste dagen met me mee om al mijn spullen te installeren. De vlucht met Cyprus Airways leek eindeloos te duren en hoe dichter ik bij het hotel -Panthea Village- in de buurt kwam, hoe groter de spanning werd. Eenmaal aangekomen in het hotel werd ik hartelijk ontvangen door de dames achter de receptie en waren die zenuwen en spanningen in één klap weg. Ik kreeg de eerste twee maanden een prachtige, ruime kamer in het hotel omdat deze nog niet volgeboekt was in het laagseizoen. Daarna woonde ik met andere internationale medewerkers van het hotel in een leegstaand pand in de buurt van Panthea Village.

Werkzaamheden
Mijn functie in het hotel -gericht op de Scandinavische markt- was Assistant Manager. Gedurende de eerste twee maanden van mijn stage kreeg ik een training door alle afdelingen van het hotel. Zo leerde ik het reserveringssysteem kennen, de werkzaamheden achter de receptie, leerde ik hoe de schema’s van de housekeeping worden gemaakt en in welke volgorde de schoonmaaksters de kamers schoonmaakten. Ik liep zelfs een aantal dagen met de monteurs mee om onder meer het water van de zwembaden te meten. Na twee maanden was ik klaargestoomd om aan de slag te gaan op kantoor als rechterhand van de General Manager. Naast de werkzaamheden in het hotel kreeg ik ook tijd om aan mijn opdracht voor mijn studie te werken. Ik deed onderzoek naar de concurrenten van het hotel, schreef een analyse over het eiland en ging bekijken hoe het hotel zich kon onderscheiden ten opzichte van andere hotels in de buurt door speciale excursies vanuit het hotel aan te gaan bieden. Het nadeel van een stage in het buitenland is dat je meestal zes dagen per week aan de slag bent en maar één dag vrij bent. Die dag heb je eigenlijk hard nodig om bij te komen van het harde werken en ploeteren in die hete zon, terwijl je die dag ook wilt gebruiken om leuke dingen te doen met je nieuwe, internationale vrienden en om de bestemming waar je verblijft te zien. Hier moet je zelf een goede balans in zien te vinden.

Scandinavische vrienden en Colombiaanse huisgenoot
Het mooiste aan mijn internationale stage op jonge leeftijd vind ik de complete ervaring en de kick die het me gaf. Helemaal alleen naar het buitenland, jezelf zien te redden, internationale vrienden maken, groeien op zowel persoonlijk als professioneel vlak en een knallende ervaring om op mijn cv te zetten! Hotel Panthea Village is gericht op de Scandinavische markt en is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen. Er was dan ook een Scandinavisch animatieteam bestaande uit Zweden, Noren, Denen en één meisje uit Colombia, mijn huisgenoot Leydy. Met Leydy heb ik de meest fantastische momenten beleefd. Van stapavonden tot in de vroege uurtjes tot shoppen in de hoofdstad, parasailen boven Nissi Beach en het bijwonen van een VIP-concert van de Griekse Marco Borsato. Verder trof ik het enorm met de General Manager van het hotel, mijn leidinggevende. Hij wilde graag dat ik een onvergetelijke tijd zou krijgen op het eiland en wilde me alle uithoeken van zijn trots laten zien. Zo nam hij me op een dag mee naar het Turkse, bezette deel van het eiland, waar we helemaal naar het oosten reden om een speciaal klooster te bezoeken, waar we de binnenlanden bekeken en een pas geopend, luxe hotel om ideeën op te doen voor Panthea Village bezochten. De Cyprioten waren erg vriendelijk en betrokken me overal bij. Ik ben zelfs op twee bruiloften van Cypriotische collega’s geweest, fantastisch toch!

Aanrader
Persoonlijk vind ik het een echte aanrader om in het buitenland stage te lopen omdat het je enorm sterk maakt en vooral omdat het een onvergetelijke levenservaring is. En wie niet waagt wie niet wint, toch?! Mocht je het echt helemaal niets vinden als je op de bestemming bent, dan is er altijd een weg terug… Maar vaak heb je je geluk in eigen handen, dus zorg ervoor dat het fantastisch wordt en zet je net zoals ik over die angst heen!

Binnenkort
Over twee weken lees je hoe ik mijn derde studiejaar aan NHTV heb ervaren en over mijn belevenissen in Dubai en Thailand..

Tot over twee weken!

Melanie van Grunsven

Foto: Op de foto zie je mij in de haven van Ayia Napa, Cyprus.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...