Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen

Op kamers in Breda? Solliciteren voor een functie bij het leerbedrijf van de opleiding?

Twee weken geleden vertelde ik deel II van de inhoud van de fantastische studiereis naar Dubai en Thailand tijdens het derde jaar van mijn studie ‘Functiegerichte Bacheloropleiding voor Toerisme en Recreatie’ met de afstudeerrichting ‘Manager Travel Trade’. Vandaag lees je de start van hoe ik mijn vierde en tevens laatste studiejaar aan NHTV heb beleefd en ingevuld. Op kamers in Breda Wel/niet, wel/niet, wel/niet: een afweging die ik héél erg vaak heb gemaakt toen ik tijdens mijn studie nadacht over op kamers gaan. Natuurlijk was ik wel eens bij klasgenoten en vrienden op hun kamer geweest en eigenlijk hoopte ik telkens dat ik verkocht zou zijn als ik bij een van hen langsging, maar niets was minder waar..

Op kamers gaan leek me afschuwelijk! In een klein hokje van 3m2 bij 4m2 gaan zitten? Een badkamer en een keuken moeten delen met anderen die vast niet zo netjes zijn als ik? Vereenzamen op mijn kleine kamer en dan ook nog eens zelf koken, schoonmaken etc.? Gewoon met de trein op en neer met mijn OV leek me toch de beste uitkomst. Totdat ik tijdens het laatste blok van mijn derde studiejaar besloot te gaan solliciteren voor het leerbedrijf van de opleiding, Leerbedrijf Newways. Ik nam mezelf voor op kamers te gaan indien ik aan werd genomen als één van de vier medewerkers van het Leerbedrijf.

Leerbedrijf Newways in het kort:
De opleiding Functiegericht Toerisme en Recreatie van NHTV international hoger onderwijs Breda heeft een leerbedrijf: Leerbedrijf Newways. In het studiejaar 2009-2010 bestaat het leerbedrijf vijf jaar. De medewerkers van het leerbedrijf organiseren diverse evenementen, bedrijfsbezoeken en studiereizen voor alle studenten van haar eigen opleiding. Gedurende het studiejaar 2009-2010 zijn er vijf enthousiaste studenten aan het werk bij Leerbedrijf Newways. Om in aanmerking te komen voor een functie bij het leerbedrijf dien je een vierdejaarsstudent te zijn die de afstudeerrichting ‘Manager Travel Trade’ of de opleiding ‘Tourmanagement’ volgt.

De sollicitatieprocedure
Ik was dus zo’n student met de studierichting ‘Manager Travel Trade’ en was erg nieuwsgierig naar Leerbedrijf Newways. Ik won informatie in bij medestudenten die een jaartje boven me zaten en lette goed op tijdens mijn studiereizen wat de rol was van de medewerkers van het Leerbedrijf die bijna altijd mee op pad gingen. Na even wikken en wegen en overleg met mijn ouders besloot ik ervoor te gaan: de sollicitatieprocedure. Er was wel wat concurrentie binnen de klas want er waren in mijn vierde studiejaar (2008-2009) maar liefst 11 studenten die zeer graag één van de vier plekken bemachtigden.

Een functie bij Leerbedrijf Newways betekent in principe: fulltime werken (40 uur) op een kantoor binnen het opleidingsgebouw, direct contact hebben met je docenten (waar je nog steeds onder staat) maar je medestudenten begeleiden, leiden en informeren (daar sta je dus boven). Ook heb je direct contact met het bedrijfsleven, doe je veel kennis op over de inhoud van de markt en krijg je vrijstelling voor een half jaar theoretische lessen en colleges omdat jij je ervaring bij Leerbedrijf Newways op doet. Geen lessen en colleges betekent ook geen tentamens meer, geen projecten en minder stress naar het streven van goede cijfers. Wel moet je, net zoals alle andere vierdejaars, uiteraard nog een afstudeerproject/scriptie schrijven om je diploma ook daadwerkelijk te behalen. Ik besloot te solliciteren en schreef een brief en maakte mijn CV op. Ook gaf ik aan dat ik mezelf het liefst zou richten op de afdeling: Marketing & Communicatie binnen het leerbedrijf (je moest een keuze maken tussen Marketing & Communicatie, Personeelszaken en Financiën).

Binnenkort
Over twee weken lees je hoe mijn brief werd ontvangen, beantwoord en of ik die spannende stap nam om dan toch op kamers te gaan……..

Bekijk ook eens de Hyves van Leerbedrijf Newways: www.newways.hyves.nl of de website van het leerbedrijf: www.newways.nl.

 Tot over twee weken! Melanie van Grunsven

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...