Geschreven door Anne-Margreet
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in 's-Hertogenbosch
1

Halloween

In Nederland heb ik nog nooit Halloween gevierd. Natuurlijk heb ik me ooit wel eens in een carnavalspakkie gehesen, ik kom immers uit het zuiden, maar nog nooit Halloween meegemaakt. De begeleider van een van mijn activiteiten legde mij vrolijk uit dat zijn zoon op vrijdag als cowboy zou gaan, en dan op zaterdag zou hij een soort van spiderman zijn. Zijn dochter zou een princes worden op vrijdag, en op zaterdag zou ze als pompoentje verkleed gaan. Een totaal nieuwe wereld, en het ergste van alles, ik had nog geen kostuum!

Halloween in College is een ander soort Halloween dan in een gewone buurt. We hadden een residence die een hele spooktocht had uitgezet in hun huis, er werden enge films vertoond, je kon voor trick and treat gaan (wat een beetje hetzelfde is als 3 koningen, je klopt op iemands zijn deur en dan geven ze je snoep) en er werd een groot feest gehouden op Miller Farm, de boederij die bij de school hoort. Voor dit feest ging iedereen verkleed, maar de interpretatie daarvan verschilde toch wel.

Sommige zagen er echt scary uit, anderen zagen dit meer als een soort van competitie wie er het mooiste uit kon zien. Zo waren er konijntjes, spionnen en mummies. Anderen hadden zichzelf spierwit geschminkt, en anderen stelden zich voor als een of ander personage uit een TV show waar ik nog nooit van gehoord had. Echter het was een zeer geslaagde avond.

De volgende middag waren er nog steeds mensen verkleed. De interpretatie of de dag van Halloween schijnt nogal uiteentelopen. Toch zeker een feest dat als je naar Amerika komt om te studeren, zeker niet wilt missen!

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

09/11/2010 om 13:16

Hoooi anne-margreet

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...