Geschreven door Anne-Margreet
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in 's-Hertogenbosch
3

Testen nodig voor toelating tot een Amerikaanse Universiteit

Terwijl ik nog in Hong Kong op school zat, kwamen er velen scholen uit Amerika en Engeland voorbij, om leerlingen van mijn school aan te trekken om naar hun school te komen. Brochures, verhalen en prachtige foto’s. Ze leken hier en daar wel op elkaar, en allen hadden niets negatiefs over de school te vertellen. Hoe maak je dan een keuze? Een ding wist ik wel zeker, ik wilde graag naar Amerika.

Als je in Amerika wilt gaan studeren moet je met een aantal dingen rekening houden. In de volgende blogs zal ik daar meer over vertellen, aangezien het nog best gecompliceerd kan zijn.

Ten eerste moet je de SAT doen. SAT heeft op zich geen betekenis, anderen noemen het de ‘Stupid American Test’. Deze test kun je een aantal keer per jaar doen, en is te vergelijken met de CITO toets die je in groep 8 doet. De meeste universiteiten in Amerika zullen je niet accepteren als  je deze test niet gedaan hebt.  Er zijn 3 onderdelen. Critical Reading, Writing en Math. Naar mijn mening is het Critical Reading onderdeel het moeilijkste, aangezien deze test geschreven is voor Native Americans, en er daarom dus veel woorden in voorkomen waar ik zelf nog nooit van gehoord had. Je kunt op ieder onderdeel maximaal 800 punten halen, en dat maakt een totaal van 2400 punten. Om een vergelijking te geven, de gemiddelde Amerikaan scoort rond de 1500 punten. Als je naar een school zoals Harvard zou willen, moet je toch wel boven de 2100 punten zien te komen. Het kost ongeveer 70 euro om deze test af te leggen, en er zijn in Nederland een aantal plekken waar je ze kunt doen. Daarnaast kun je ook SAT II doen. Dat is een vervolg test, die zich focust op vakken. Sommige universiteiten vragen hier ook naar. Meestal moet je er 2 doen, sommige universiteiten eisen dat je er 3 doet. Je kunt zelf de vakken kiezen. Bijvoorbeeld Duits, Spaans, of Biologie. Ook hiervoor moet je je weer registreren, en de kosten hangen af van het aantal testen dat je doet. Ook doen sommige mensen de SAT 2 of 3 keer, zelf heb ik het 2 keer gedaan. En heb ik Wiskunde en Biologie voor SAT II gedaan. Voor meer informatie kun je kijken op: www.collegeboard.com. Hier staat alle informatie over de SAT op, en hoe je je ervoor kunt registeren. Je hebt wel een credit card nodig. Ook is het verstandig om boeken aan te schaffen, die kun je ook op deze website vinden.

Vaak vereisen de universiteiten aan leerlingen waarvan de moedertaal geen Engels is, om de TOEFL te doen. Zelf heb ik deze niet gaan, maar zal toch proberen het zo goed mogelijk uit te leggen. De TOEFL is een test die bewijst dat je aan het juiste Engels niveau voldoet. Je kunt deze test ook in verschillende plaatsen in Nederland afleggen, en duurt ongeveer 5 uur. Velen zeggen dat het wel meevalt, maar dat je echter wel je hoofd erbij moet houden. Voor meer informatie: http://www.ets.org/toefl/.

Dit zijn de toetsen die je moet doen voordat je dus naar Amerika kan. Je moet goed plannen, aangezien voor de test wat studie vereist wordt, en je ze maar in bepaalde periodes van het jaar kunt doen en je pas een maand nadat je de test gedaan hebt de uitslag krijgt. Rekening ermee houdend dat je voor een Amerikaanse universiteit je aanmelding aan het eind van december opgestuurd moet hebben, vereist het dus wat planning.

Succes!

 

 
Deze blog-post is geplaatst in:
3

Reacties

Eva zegt:

18/07/2011 om 10:55

Hoi Anne-Margreet,

Ik zit nu in de 5e klas op het vwo. Nadat ik mijn examens heb gehaald zou ik het liefste in Amerika gaan studeren. Ik heb al op veel sites naar informatie gezocht en zie in dat er een hoop voorbereiding voor nodig is. Ik heb niet zoals jij al heel erg veel ervaring met reizen in het buitenland, maar zou toch erg graag in Amerika willen studeren.
Hoe ben jij begonnen met voorbereiden? Ik zou over ongeveer 2 jaar naar Amerika willen gaan, maar moet ik dan nu beginnen met voorbereiden?
Ik zie erg op tegen de testen die ik moet afleggen. Ik sta namelijk lang geen 8 gemiddeld.
Omdat studeren in Amerika erg duur is, zou ik graag kans willen maken op een beurs. Ik weet alleen nog niet goed hoe ik daar kans op moet maken.
Het zijn erg veel vragen, maar ik hoop toch dat je me een paar tips kan geven hoe ik moet beginnen met plannen! Alvast heel erg bedankt!

wester zegt:

30/06/2010 om 16:03

Leuk geschreven!

Anoniem zegt:

26/06/2010 om 22:33

Hoi Anne-Margreet,

Leuk verhaal! En goed dat dit eens wordt uitgelegd.

Ken je de organisatie NEWS (Nederlandse Wereldwijde Studenten) al? Wij zijn een netwerk voor en door Nederlandse studenten die een hele studie in het buitenland doen. We helpen scholieren en studenten om naar het buitenland te gaan en hebben ook een actief netwerk van mensen die tijdens of na een studie in het buitenland (even) terug zijn in Nederland.

Jouw verhaal past dus heel goed bij onze organisatie! Misschien vind je (en de andere lezers!) het leuk om kennis met ons te maken? Kijk dan op www.newstudent.nl.

Groetjes,
Dorrit
Bestuurslid NEWS 2010/2011

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...