Geschreven door Anne-Margreet
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in 's-Hertogenbosch

Waar moet je op letten als je op zoek bent naar jouw Amerikaanse droom college?

Je bent begonnen met het plannen van je testen. Je weet dat je naar Amerika wilt, maar hoe kies je uit al die scholen? Er zijn meer dan 3000 universiteiten in Amerika, verspreid over het hele land. Mocht je ze allemaal door willen nemen moet je hier ruim op tijd mee beginnen, maar ik raad je aan omdat niet te doen, en eerst je zelf een aantal vragen te stellen.

Locatie – Hoe belangrijk vind je de plek waar de school gelegen is. Scholen kunnen in hartje centrum New York liggen tot middle of nowhere, in een heel klein dorpje waar maar een aantal dorpswinkeltjes zijn. Ook kan de temperatuur enorm verschillen. In het hoge noorden in Vermont waar je je eigen ski heuvel hebt bij de school, of in het zonnige Miami. Locatie kan een groot deel uitmaken, en daarom moet je je goed afvragen ofdat je dit belangrijk vind. Hierdoor kan je je college research al heel snel verkleinen. De meeste bekende US colleges zijn gelegen aan de East Coast van Amerika.

Aantal leerlingen – Ook hierin verschillen de US colleges enorm. Sommige scholen hebben over 30.000 leerlingen, terwijl andere er net 1000 hebben. Sommige studenten vinden het fijn om grote college zalen te hebben met 500 man, terwijl anderen preferen om met 10 man in een klaslokaal te zitten. Sommige vinden het fijn om iedereen op school qua gezicht een beetje te kennen, terwijl anderen liever opgaan in de menigte.

Geld – Het is duur om in Amerika te gaan studeren, in een van mijn volgende blogs zal ik hier meer over vertellen. Er is een groot verschil in prijs van US colleges, ze kunnen oplopen tot over 60.000 USD per college jaar. Daarnaast zijn er beurzen beschikbaar. Zoek dus goed uit hoeveel de school kost, en hoe je kans kunt maken op een beurs. Dit kan via de school zelf, of via verschillende instanties. Vele organisaties loven beurzen uit voor leerlingen die de ambitie hebben om in Amerika te gaan studeren. Hier moet je dan vaak een essay voor schrijven. Ook loven ze soms beurzen uit aan bepaalde nationaliteiten of religies. Kijk dus goed op de website van de school, aangezien dit ook weer kan verschillen.

Opleidingen – Ook hier is er weer een groot verschil in de colleges. Kijk goed naar de ‘courses’ van een school voordat je je aanmeldt, aangezien ze misschien geen major aan bieden waar jij in geinteresseerd bent. Sommige universiteiten staan open om je eigen major te ontwerpen, maar vaak wordt je geacht een uit de lijst te kiezen. Als je hier niet zeker over bent, twijfel niet om de school te contacteren met je vragen.

En daarnaast kun je kijken hoe het zit met accomodatie, slaap je op school, hoeveel kamergenoten heb je, kun je kijken naar de sport teams, zijn ze fanatiek in voetbal? Of kan ik eindelijk gaan Thai Boxen? Worden er veel dingen georganiseerd op school? ZIjn er verschillende clubs waar ik me aan kan melden? Wat doen leerlingen in het weekend?

Dit zijn meer vragen waar je in kunt kijken als je al een beetje een selectie gemaakt hebt. Een goede website hiervoor zou kunnen zijn: www.collegeprowler.com. Hier staat veel informatie over vele colleges, en kun je zelfs ervaringen van leerlingen vinden.

Probeer door de gepolijste website heen te kijken. Er is een college dat bij jou past, tussen al die 3000. Om je perfecte college te vinden, moet je vooral afvragen wat JIJ zoekt in je toekomstige school.

Ik zelf wilde graag naar een kleine school, en de locatie maakte me niet te veel uit. Daarnaast, omdat ik naar United World College ben geweest, heb ik een Davis Scholarship gehad. Ook gaf ik veel om activiteiten die op school georganiseerd worden, en kleine klassen. Dit heb ik allemaal gevonden in Earlham College.

In de aankomende weken probeer ik wat uit te leggen over het aanmeldingsproces voor een universiteit in Amerika, en vanaf eind Augustus zal ik vertellen over mijn ervaringen in Earlham College. Als er dingen zijn die je graag zou willen weten, post hier je vragen, en ik zal het proberen op te nemen in mijn volgende blog. 

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...