Geschreven door Anne-Margreet
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in 's-Hertogenbosch

College Life

Het leven aan een Amerikaans College is toch wel anders dan aan een Universiteit in Nederland. Niet dat ik er veel van weet, aangezien ik nooit op een universiteit in Nederland heb gezeten, maar het beeld dat er ik van heb, is toch wel totaal anders dan wat ik hier nu mee maak.

'College’ is voor vele Amerikaanse studenten de kans om weg van huis te komen, en het echte leven te ontdekken. Er zijn veel boeken geschreven over hoe je nou jouw perfecte college kunt vinden, allemaal in het Engels geschreven, maar Amazon kan daar een goede bron voor zijn!, tot hoe je nou omgaat met die naakte kamergenoot (The Naked Roommate, and 107 other issues you might run into when you go to College), en yep, dat boekt pronkt bij mij in de boekenkast in Nederland. Na alle voorbereidingen, komen alle Amerikaanse leerlingen hier binnen met al hun bagage, een grote aanhangwagen is gehuurd om alle spulletjes in de ‘dorms’ te kunnen plaatsen. Vaak gaat de helft terug, het was toch wat kleiner dan hoe het er uit zag op de open dag, en wordt er afscheid genomen van papa en mama. Voor mij was dat gevoel natuurlijk heel anders, aangezien er geen papa en mama waren die me afzetten, en ik maar 2 koffers vol met spullen bij me had, in plaats van een aanhangwagen. Toch is dat een onderdeel van de uitdaging. Sinds dat ik hier ben heb ik al veel geleerd van het Amerikaanse College leven, en veel meegemaakt dat anders is dan in Nederland.

Een groot voorbeeld daarvan is Sport. Het draait hier allemaal om sport. Ondanks dat er gezegd wordt dat school belangrijker is, sport is toch stiekem wel belangrijker. We hebben een zangteam voor de wedstrijden, cheerleaders, en allerlei speciale faciliteiten alleen voor de sporters. Veel mensen komen kijken naar de wedstrijd, en sporters laten alles om super te kunnen presteren op het veld. In Nederland is dat echt alleen voor de topsporters, en is sport totaal geen onderdeel van het Universiteit leven, behalve de echte Universiteit sporten, zoals roeien.

Ook heb ik hier meegemaakt dat het cijfer systeem heel anders werkt. Je krijgt hier geen 6 of 8, maar een A of een C. Dat is eventjes schakelen, maar zo ver geniet ik van al mijn klassen en lessen en zijn mijn cijfers helemaal prima!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...