Geschreven door Cindy
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in Utrecht

Periode 2

De afslachting met de naam tentamenweek is weer voorbij en we zijn mentaal weer een beetje overeind aan het komen. Nu is het wachten op de resultaten, van de 4 toetsen heb ik er al 1 terug en dat cijfer hield in dat ik het vak gehaald heb (100 x hoera want ik moest dit vak overdoen omdat ik het vorig jaar niet had gehaald). Voor de andere toetsen komen de cijfers waarschijnlijk binnen een week, dus dat wordt afwachten.

Maandag begint ook de nieuwe periode, dus voor mij betekent dat ook een paar nieuwe vakken. Deze periode gaan voor wiskunde Lineaire Algebra en Wat is Wiskunde nog door, eigenlijk moet je ook Infinitesimaalrekening B volgen maar dat past niet in mijn rooster dus dat vak komt volgend jaar wel. Ik ga nu namelijk ook 2 verplichte Informatica vakken volgen, namelijk Modelleren en Systeemontwikkeling (MSO) en Overdragen Informatica Onderzoek (OIA). 

Bij MSO leer je hoe je een model opzet voor een opdracht, dit doe je in groepjes van 3 tot 4 mensen. Tot nu toe zijn de opdrachten voor maximaal 2 mensen geweest dus ik ben heel benieuwd hoe het werkt met 3 tot 4 mensen. Bij OIA gaat het er om dat je leert om je onderzoek over te brengen op mensen die vrij weinig van het onderwerp weten. Dit onder andere door 2 presentaties van minimaal 20 minuten, een krantenartikel en een scriptie van 6000 (!!!) woorden.  Tot nu toe hebben we nooit iets te hoeven presenteren dus ook naar dit vak ben ik benieuwd hoe het in zijn werk gaat.

Helaas is het rooster deze periode niet erg fijn, er zijn namelijk wat colleges die botsen. Ik probeer nu dan ook in een andere werkgroep te komen zodat ik er iets minder last van heb, en verder wordt het dan schatten welk hoorcollege belangrijker is. Maar dat is weer een probleem waar ik volgende week achter kom. Dit weekend ga ik vooral even niks doen :D

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...