Geschreven door Cindy
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in Utrecht

Vakken kiezen

Na heel wat wikken en wegen heb ik besloten om van 2 studies (wiskunde en informatica) toch maar weer terug te gaan naar 1 studie (alleen informatica). Dit omdat ik wiskunde gewoon niet interessant genoeg vind om er nog 3 jaar mee door te gaan.

Behalve dat je je dan weer moet uitschrijven bij studielink moest ik ook weer mijn hele planning voor aankomende jaren omgooien. Welke vakken ga ik nog steeds doen? Welke niet? De wiskunde vakken die ik heb gehaald of nog ga halen tellen gelukkig mee in de keuzeruime dus die heb ik niet voor niets gedaan. Alleen weer andere informatica vakken erbij kiezen is een drama. Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet houden: Welk niveau is een vak (1 = inleidend, 2 verdiepend, 3 gevorderd). Je moet namelijk minimaal 4 vakken van niveau 3 hebben.

Verder worden vakken ingedeeld in timeslots. Een timeslot staat voor meerdere uren verspreid over de week. Timeslot C is staat bijvoorbeeld voor maandagmiddag op dinsdagmiddag en donderdagochtend. Maar vaak zijn er meerdere vakken met hetzelfde timeslot dus dan kun je ze niet tegelijk volgen. Verder zijn er ook nog vakken waar je een ander vak nodig hebt als voorkennis. Dus dan kan je dat vak ook niet volgen. Naast dat zijn er nog heel veel andere dingen waar je rekening mee moet houden, sommige vakken zijn namelijk ook nog verplicht. En daarnaast moet je ook nog een beetje vakken kiezen die je interessant lijken.

Al met al kost het dus een avond voor dat je een beetje een planning op orde hebt. Natuurlijk hoef je dit niet te doen en kun je ook gewoon een maand van te voren kijken welk vak je gaat volgen maar ik vind het wel fijn om een soort planning te hebben. Gelukkig ben ik er uiteindelijk uitgekomen en staan er voor het komende 1,5 jaar genoeg leuke vakken in de planning =D.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...