Geschreven door Cindy
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in Utrecht

Keuzes, Keuzes, Keuzes

De laatste colleges zijn gegeven, de laatste tentamens van dit jaar staan in de planning voor volgende week, en vol verlangen kijk ik uit naar vakantie. Het einde van mijn eerste jaar is in zicht. En ik denk terug aan het moment dat ik voor het eerst in Utrecht kwam om echt te gaan studeren. En die studie is informatica!

Hallo!

Ik zal mij even verder voorstellen, ik ben dus Cindy, 19 jaar en bijna tweedejaars student Informatica. Ik ben niet lid van een studentenvereniging maar wel van 2 studieverenigingen waar ik ook actief lid ben.  

Keuzes, Keuzes, Keuzes

Het duurde vrij lang voordat ik op Informatica uitkwam. Ik was namelijk niet door een selectie gekomen van een andere opleiding en was hard op zoek naar iets anders.  Niks leek me net zo leuk en alles werd hard aan de kant geschoven, ik ben aardig wat studies langsgeweest waaronder Natuur & Sterrenkunde, Wiskunde, Lucht en Ruimtevaartechniek, Elektrotechniek en nog een hele hoop meer. Totdat mijn ouders met een foldertje kwamen en mij op informatica wezen. Informatica stond voor mij voor computers, meer wist ik niet. Ik was altijd al een beetje iemand die zelf alles probeerde op te lossen als het niet werkte op de computer dus ik vond het allemaal wel best. Om mijn ouders tevreden te stellen ging ik maar mee met een meeloopdag. En het was vet! Voor het eerst had ik weer een studie gevonden waarvan ik dacht, ja dit zou ik over 10 jaar ook nog wel willen doen! De keuze voor de stad Utrecht volgde niet snel later, want daar had ik de meeloopdag gevolgd, het was redelijk goed te doen vanaf mijn woonplaats en ik kende de stad al aardig.

Een jaar verder

Inmiddels ben ik dus een jaar verder, heb mijn BSA binnen en nog steeds geen spijt van mijn keuze. Het allereerste over- enthousiasme voor mijn studie is ondertussen overgegaan naar gewoon enthousiast! Ik heb geleerd dat niet elk vak even leuk is, en dat niet elk vak in 1 keer te halen is. Pech gehad, vakken kun je namelijk over doen! Ik heb ontzettend veel beleefd. Het grappigste uit mijn eerste jaar vind ik dat het enige vak wat ik tot nu toe niet gehaald heb, het vak is dat op de meeloopdag werd gegeven en waarvan ik dus super enthousiast over informatica werd!  Het meest opvallende van mijn studie vind ik dat het nerd-gehalte toch heel erg meevalt. Informatica heeft natuurlijk wel een overdosis jongens, maar dat is ook gewoon heel gezellig en het zijn niet allemaal nerds. Beter nog, het is hartstikke gezellig om met een hele groep aan een practicum opdracht te werken en elkaar te helpen!

Ongeveer een jaar geleden was ik mentorkindje, dit jaar ben ik zelf mentor tijdens de Intro en mag ik  een groepje kersverse Informatica studenten begeleiden en wegwijs maken in Utrecht.  

 

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...