Geschreven door Cindy
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in Utrecht
1

Overvloed

Ja en daar sta je dan, bij de verkeerde bushalte op een groot terrein waar je geen idee hebt waar je eigenlijk heen moet.

Zo kan ik me mijn allereerste dag Universiteit herinneren. Per ongeluk een bushalte te ver uitgestapt op de Uithof in Utrecht waardoor ik terug moest lopen terwijl ik de weg niet kende. Gelukkig kwam ik gewoon op mijn plek terecht. Niet alleen qua gebouw maar gelukkig ook qua studie Informatica.

Iets anders wat me altijd bij zal blijven is het eerste jaar, natuurlijk is dat voor mij nu pas een zomer geleden maar ik vermoed dat het me altijd bij zou blijven. Het eerste jaar begint met een overvloed aan nieuwe indrukken, nieuwe mensen, nieuwe manier van lesgeven, en natuurlijk de eerste vakken. En voor mij was het ook zo dat ik eigenlijk, ondanks dat ik Informatica ben gaan doen, geen ervaring had met programmeren.  Waarom ik dan Informatica ben gaan doen? Dat heb ik in mijn vorige blog verteld: http://www.tkmst.nl/blogs/116962/4088/keuzes-keuzes-keuzes.html

Het eerste jaar bestaat natuurlijk behalve van het afgaan van alle feestjes, activiteiten en nieuwe vrienden maken ook uit vakken en uiteindelijk je jaar halen.  Bij Informatica in Utrecht moet je in het eerste jaar minstens 37,5 ECTS (studiepunten) halen om door te mogen met de opleiding. Dat staat gelijk aan het halen van 5 van de 8 vakken. De vakken die je krijgt zijn veelal inleidend zodat er een goede basis word gelegd voor de keuzevakken die je in de jaren erna mag kiezen. In het eerste jaar leer je vooral denken op de juiste manier, hoe pak je een probleem aan, hoe los ik het zo goed en zo snel mogelijk op, als ik de oplossing heb kan het dan niet nog beter? In mijn eerste jaar was imperatief programmeren het allereerste vak waar ik echt moest gaan programmeren, dit werd meteen in het eerste blok gegeven. Gelukkig werd je niet in het diepe gegooid en werd het stapsgewijs steeds wat moeilijker. Het vak had ook 3 practica die ook per practicum steeds wat moeilijker werden. Het leukste practicum vond ik het 2de want toen leerde we een spelletje programmeren (reversi), en als je dat dan af hebt voel je je toch best trots.

 Al met al wende het allemaal redelijk snel. Over een maand fiets ik weer naar het gebouw toe zonder de verkeerde kant op te gaan, en ik ben benieuwd naar de nieuwe vakken.

 

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

12/05/2011 om 16:54

Hoi,

Ik zit erover te denken om ook informatica te gaan studeren, maar ik weet feitelijk helemaal niet zoveel van computers. Worden de vakken ook duidelijk uitgelegd voor mensen zoals ik?

Groetjes Charlotte

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...