Geschreven door Cindy
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in Utrecht

Actief naast je Studie

Studeren bestaat niet alleen maar uit studeren. Natuurlijk wil je over een paar jaar met een bachelordiploma opzak rondlopen en verder gaan met een master (of met werken), maar er is niets wat je tegenhoud om in de tussentijd ook wat plezier te maken.

Hiervoor zijn er studenten- en studieverenigingen. Eerst maar even uitleggen wat het verschil tussen deze twee is.  Het verschil zit hem erin dat een studentenvereniging in principe voor iedereen is, en een studievereniging alleen van je studie.

Omdat ik geen ervaring heb met studentenverenigingen wil ik even wat vertellen over een studievereniging.

Een studievereniging organiseert allerlei activiteiten voor haar leden , jij dus. Sommigen zijn studie gerelateerd, zoals een lunchlezing, een bezoek aan een bedrijf, of een studiereis. Andere dingen worden gewoon gedaan omdat het leuk is en om een beetje contact te leggen, bijvoorbeeld een feest of een middagje bowlen. Deze activiteiten worden georganiseerd door verschillende commissies van die vereniging, en als lid van de vereniging kun jij je aanmelden om in een van deze commissies terecht te komen.  Ik ben zelf lid geweest van de EerstejaarsCommissie en ben nu volop bezig met het regelen van de studiereis samen met nog 6 andere mensen. Het is niet alleen heel erg leuk om een commissie te doen, maar het is ook leuk voor andere mensen dat je wat voor hen regelt en het is een goede ervaring om samen te werken met andere mensen. Als je commissiewerk heel leuk vind en een jaar wat anders wil doen en je volledig wil inzetten voor je vereniging kun je je ook opgeven voor een jaar bestuur van de vereniging. Hierin besteed je dus een jaar aan… inderdaad het besturen van de vereniging.

Zo zie je maar dat je studententijd niet alleen maar uit studeren hoeft te bestaan ;).

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...