Geschreven door Cindy
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in Utrecht

2 Studies, 1 leven

Eerste college wiskunde, een medestudent draait zich om: 'Hee jij was toch mentor op de intro?' Ik antwoord met ja. Hij kijkt me wat wazig aan: 'Maar dat kan toch niet als eerstejaars'. Nee inderdaad, ik ben ook een tweedejaars Informatica student, en een eerstejaars Wiskunde student. Deze zomer heb ik (met veel overleg) besloten om een studie Wiskunde naast mijn studie Informatica te gaan doen. Er komen aardig wat dingen bij kijken. Welke vakken hoe je wel of niet te doen, want sommige vakken vallen tegen elkaar weg? Hoe gaan we mijn rooster zo krijgen dat er niet teveel colleges tegelijkertijd gegeven worden, zodat ik niet te veel colleges mis. Hoeveel vakken ga ik tegelijk volgen? Je wil je bachelor wel binnen fatsoenlijke tijd afronden, maar niet halverwege  overspannen uit je studie rollen, plus het feit dat je nog een sociaal leven wil overhouden.

 

Gelukkig lukt alles tot nu toe aardig. Ik heb een lijst gekregen met welke vakken ik allemaal moet halen zodat ik daar af en toe op terug kan vallen als ik het niet meer weet. Mijn rooster werkt voor deze periode nog, ik heb geen vakken die op hetzelfde tijdstip gegeven worden en nog steeds op vrijdag vrij (donderdagavond uit dus). Verder ben ik nu met 4 vakken tegelijk bezig en dat lijkt , alhoewel druk, goed te werken.

In veel gevallen zijn 2 studies goed te combineren, bij de Universiteit Utrecht hebben ze bijvoorbeeld aparte curricula voor studenten met 2 studies. (Bijvoorbeeld Wis- en Natuurkunde, Wiskunde en Informatica, Informatica en Informatiekunde). Verder is het zelf een beetje schuiven met je vakken zodat je het krijgt zoals jij het wil.

De vraag die de meeste mensen mij stellen is nu: Maar wat kun je nou later doen met 2 studies. Hierop kan makkelijk hetzelfde antwoord worden gegeven als met maar 1 studie, namelijk: Dat zien we wel als we het diploma op zak hebben! Eerst maar die Bachelor binnenslepen en een master kiezen.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...