Geschreven door Cindy
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in Utrecht

Meiden en Bèta

Een Bèta studie zoals Informatica of Wiskunde is een studie waar alleen maar jongens rondlopen. Bij informatica lopen deze bovendien allerlei rare computertermen rond te strooien en zien ze eruit alsof ze de hele dag in een kelder achter de laptop zitten. Bij wiskunde gooit iedereen ook met rare termen maar dit maal wiskundig van aard.

Dit was het beeld wat ik wel een beetje had van mijn toekomstige studie, en wat was ik blij dat dit beeld niet bleek te kloppen. Natuurlijk is Informatica een mannenstudie, in mijn eerste jaar waren er naast mij 8 andere meisjes, en aan het einde van datzelfde jaar waren er naast mij nog 2 over. Maar heel erg is dit helemaal niet! Er zijn zat leuke meiden te vinden in de andere jaren of bij andere studies. Doordat er bij de bèta studies overwegend meer mannen zijn krijg je snel de neiging om naar elkaar toe te trekken als vrouw zijnde. Zo ken ik mensen bij wiskunde, ben ik bevriend met  informatici die een jaar hoger zijn dan ik,  en heb ik vrienden gemaakt bij informatiekunde.  Deze mensen leer je al een beetje kennen via intro. Verder is de studievereniging een ideale plek om andere mensen (en dus meiden) te leren kennen want het de verhouding man/vrouw onder de actieve leden (een actief lid is iemand die in een commissie zit) is ongeveer gelijk.  Bij wiskunde is de verhouding wel wat man/vrouw beter verdeeld, deze ligt namelijk rond de 50/50.

Verder zijn de meeste jongens gewoon hartstikke aardig en vinden ze het stiekem heel leuk dat er ook wel eens wat meiden rondhangen. Ze zijn heel behulpzaam en je kunt er lekker lol mee trappen. En die mannenhumor… die nemen we dan maar voor lief.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...