Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Stiekem mis ik de praktijk enorm

Deze week is alweer week 6 van mijn schoolperiode. Zo'n kwartiel, zoals men dat op de Politieacademie noemt, duurt 3 maanden. De schoolkwartielen worden afgewisseld met stagekwartielen, waarin we 3 maanden in de praktijk aan het werk zijn. Nu zit ik dus op school en stiekem mis ik de praktijk enorm.

Ik denk niet dat ik alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat elke student er zo over denkt. Niet dat het naar school gaan saai is, integendeel! Maar over het algemeen zijn agenten toch een beetje doeners. Een hele dag stilzitten is dan ook niet aan mij en mijn klasgenoten besteed. En hoe je het ook wendt of keert, in de praktijk maak je gewoon meer mee. Gelukkig is het over een paar weken alweer zover.

Eind april begint voor mij het echte werk: ik mag de noodhulp in! Dat betekent dat ik samen met mijn coach de 112-meldingen rijd. Erg spannend natuurlijk! Ik ga me in mijn werkgebied in ieder geval niet vervelen. Het is een drukke stad met veel jeugdoverlast en drugsoverlast.Tot die tijd moet ik me nog lekker even vermaken op de academie. Op dit moment zijn we bezig met drugs, wapens en het afhandelen van verkeersongevallen. Een van de aspecten van verkeersongevallen is het brengen van slecht nieuws bij de nabestaanden van het slachtoffer van bijvoorbeeld een verkeersongeval. Dit is een heftig en beladen onderwerp om te oefenen.

Vandaag was de eerste oefendag met acteurs. In mijn casus (rollenspel) ging het om de buren van het slachtoffer waar de mededeling gedaan moest worden dat het slachtoffer omgekomen was. Het slachtoffer had geen familie. Het verliep allemaal dus wat anders dan wanneer je familie treft, die vaak toch wel heftige emoties vertonen. Door de spanning vergat ik de helft van wat ik moest zeggen. Gelukkig hebben we nog tot begin april om te oefenen voor het examen.

Anouk werkt bij politiekorps Groningen en volgt de opleiding tot hoofdagent op de Politieacademie in Drachten.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...