Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Back to school?!

Ik ben door alle selecties en testen heen gekomen en mocht in november 2009 beginnen aan de opleiding tot agent! Deze opleiding duurt drie jaar. De opleiding wordt duaal gegeven. Dit wil zeggen dat je afwisselend in het korps en op school zit. Dit is ingedeeld in periodes, kwartielen genoemd. Deze duren 3 maanden. Het eerste kwartiel zit je op school.

Mijn eerste kwartiel op school
Na alle selectietesten en onderzoeken dacht ik dat gedeelte wel klaar te hebben. Wrong, guess again! Als je begint aan de academie hebben ze nog een verassing voor je. Het doel van deze test is samenwerken, want dat moet je als politieagent heel veel doen! Het is zelfs een vereiste. Na de verrassing wisten ze wat voor vlees ze in de kuip hadden. In de introductieweken werd verteld waar je alles kon vinden, wat je moest weten, waar je de lesstof kon vinden, hoe de opleiding opgebouwd is, wanneer je je diploma haalt, waarvoor je moet slagen enzovoort. Je krijgt gedurende een korte tijd zoveel informatie dat je even niet meer weet wat wat is. Wanhoop niet, want het zal allemaal duidelijk worden tijdens het korpskwartiel.

Wat leer je?
Er wordt in een aangenaam tempo en lesstijl geleerd wat het vak Politie inhoudt. Dit gebeurde door middel van casuïstiek en praktijkvoorbeelden. Je krijgt ook veel wetten en wetboeken... Wetboek van Strafrecht, Strafvordering, APV... oh ja, de afkortingen. De duizenden afkortingen die gebruikt worden bij de politie ken ik nog steeds niet allemaal. Een wereld van afkortingen gaan voor je open! Ook wordt er een heleboel gesport; zelfverdediging en aanhoudingstechnieken. Dit alles wordt in een heerlijk tempo en variatie gedaan. Er is zoveel te vertellen over wat ik heb meegemaakt dit eerste kwartiel dat ik nog wel een paar pagina's vol kan schrijven. Ik kan alleen zeggen dat alles wat mij geleerd is, ik ook daadwerkelijk gebruik in het korpskwartiel. Dus alles wat je leert op de academie dient ergens voor.

In mijn volgende blog zal ik vertellen over het korpskwartiel.

Jeffrey.

Jeffrey is 25 jaar jong en werkt bij de basiseenheid Gennep van de politie Limburg-Noord. Jeffrey zit op de Politieacademie in Eindhoven.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...