Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

De rijopleiding...

In kwartiel 7 van de opleiding tot agent krijg je BROA B, dit is een speciale rijopleiding voor de politie. Deze duurt in totaal 2 weken. Het is de bedoeling dat je na het afronden van de rijopleiding in staat bent spoedritten te rijden.

Afgelopen week had ik dus BROA B. Ik ging, samen met een medestudent, de hele week rijden in een politievoertuig, om vervolgens aan het einde van de week ‘rijexamen’ af te leggen. We begonnen maandag met een stuk theorie. We leerden bijvoorbeeld wat voor vrijstellingen we precies hebben als we in een politievoertuig rijden, en wanneer we dat hebben. En zo ook voor rijden met zwaailicht en sirene. Daarna gingen we rijden met een instructeur. Het begon heel rustig, maar al gauw kregen we de opdracht om met spoed naar een bepaalde locatie te rijden. Dat betekent dus dat je bij verkeerslichten door rood mag! Dit was in het begin wel even wennen natuurlijk.

In de loop van de week begin je er gevoel voor te krijgen, en weet je hoe je veilig en soepel door het verkeer kan rijden, en dat terwijl je eigenlijk ‘spoed’ hebt. Je krijgt bijvoorbeeld zoekopdrachten. Zoals: ‘bij de eerstvolgende auto die een 3 in zijn kenteken heeft, wil ik dat je keert en erachteraan gaat’. Je moet dan maar zelf uitzoeken hoe je bij het voertuig komt.

Aan het einde van de week, op vrijdag, werden we afgetoetst op rijvaardigheid. Je gaat dan alleen met een examinator rijden. De examinator gaat je beoordelen op een aantal cruciale punten, en je moet over het algemeen veilig rijden, dus ook als je spoed hebt. Voor mij had de examinator goed nieuws, ik was geslaagd voor het rijexamen.

Ik vond het een leuke week. Dit is één van de vele dingen die je te wachten staat in de opleiding!

Tot m’n volgende blog,

Kazim Kazim is 21 jaar en werkt bij korps Utrecht, district Eemland-Noord. Hij volgt de politieopleiding in Apeldoorn.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...