Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Proeves, zucht...

Manon is student bij korps Midden- en West-Brabant en is nu zo'n 2,5 jaar bezig met de opleiding voor niveau 4 (hoofdagent). Ze heeft meegelopen op de noodhulp en moet nu examens afleggen.

“Ik zit bijna aan het einde van mijn korpskwartiel en ga over 3 weken weer naar school, op naar kwartiel 11. Aan het einde van een kwartiel komen meestal ook de praktijkproeves die je moet doen. Ik had dit kwartiel Plaats delict en Zeden/Huiselijk geweld. Pittige proeven, had ik al gehoord. Enige studenten uit mijn klas waren al gezakt dus dat werd oefenen, oefenen, oefenen en de wet leren.

Op de dag van mijn proeve was ik flink zenuwachtig. Gezonde spanning hoort erbij maar de zenuwen moest ik toch wel in bedwing houden anders ga ik dingen vergeten. Ik mocht gelukkig als eerste die ochtend. Toen ik eenmaal mijn melding kreeg, gingen alle zenuwen weg. Ik leefde me in en daar ging ik; op naar de plaats delict. En het ging super! De examinator was zeer tevreden en ik had een super proeve Plaats delict afgelegd. Dus geslaagd…YES, weer één binnen! Nog maar twee dagen erna had ik de proeve Zeden/Huiselijk geweld. Eén van de twee onderwerpen zou ik krijgen tijdens een casus. Dus goed uitvragen, maar ook weer niet te ver, empathie tonen, veiligheid…poeh een hoop dingen waar ik aan moest denken. Ook dit examen ging prima en ik had één onvoldoende maar wel geslaagd!

Nu nog één proeve te gaan over twee weken. Dit gaat over een actie die je zelf hebt uitgevoerd op het gebied van de Opiumwetgeving. Dus dat is veel wetgeving leren. Geen casus die je moet spelen, nee gewoon een gesprek met een examinator die je allemaal vragen gaat stellen. Best pittig denk ik dan, achteraf valt het meestal wel weer mee. Dus dat wordt de komende weken nog even de boeken in en dan weer terug naar school voor drie maanden.

Tot mijn volgende blog! Groetjes Manon"

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...