Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

De eerste noodhulpdienst

Na drie maanden op de Politieacademie te hebben doorgebracht, mocht ik vorige week eindelijk weer de praktijk in. Ik ben voor de laatste twee jaar van de opleiding op een bureau geplaatst in de stad Groningen. Hier had ik vorig jaar ook al eens 3 maanden door mogen brengen, dus ik kende de collega’s al.

Ik mocht meteen vol aan de bak. Op Koninginnedag had ik mijn allereerste noodhulpdienst. Dan rijd je de meldingen die onder meer binnenkomen via 112. Mijn coach gaf me gelijk de autosleutels, dus ik mocht meteen bewijzen dat ik de rijopleiding goed doorstaan had. Het begon rustig met de meldingen, zodat we de tijd hadden om wat mensen te controleren op drankgebruik. Bij de eerste hadden we gelijk beet: een jongen op een bromfiets die nogal slingerend de weg over reed had volgens het blaasapparaat teveel gedronken en werd dus aangehouden om op het bureau een ademtest te ondergaan. Inderdaad; teveel gedronken. Na een rijverbod van 6 uur opgelegd te krijgen mocht hij weer gaan. In de stad was het inmiddels aardig druk geworden. Gelukkig hadden we nog net even de tijd gevonden om een hapje te eten. Maar goed ook, want we hadden de avondmaaltijd nog niet op, of de meldingen stroomden binnen. Vechtpartijtje aan de andere kant van de stad. Ter plaatse gekomen bleek alles rustig te zijn, en we waren weer ‘beschikbaar’ voor de meldkamer. Gelijk de volgende melding: heftige ruzie tussen een man en een zwangere vrouw. We waren snel ter plaatse, waar we aangesproken werden door de betrokken man. Hij zou bedreigd zijn door zijn vrouw met een schroevendraaier, waarna hij haar geslagen had. Ik sprak met mijn collega af dat ik naar de vrouw zou gaan en hij zou bij de man blijven. Aangekomen bij haar vertelde ze mij haar kant van het verhaal. Ze was meerdere malen geslagen en ze had een knietje in haar zwangere buik gekregen. Na deze informatie besloot ik een ambulance te laten komen voor een kleine check-up. Ze moest toch even mee naar het ziekenhuis, waar later gelukkig bleek dat alles met een sisser afgelopen was. De man werd aangehouden.

De rest van de avond reden we van de ene naar de andere kant van de stad voor kleine opstootjes. Al met al heb ik een superleuke eerste noodhulpdienst gedraaid. Als dit een voorbode is voor de komende 3 maanden, dan ga ik mij zeker niet vervelen!

Anouk werkt bij politiekorps Groningen en volgt de opleiding tot hoofdagent op de Politieacademie in Drachten. Ze zit inmiddels in het derde jaar.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...