Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

De start van het korpskwartiel

“Vorige keer had ik beloofd om wat over mijn eerste korpskwartiel te schrijven. Mijn korps, Limburg-Noord is een vooruitstrevend korps dat verbinding, veiligheid en vertrouwen als kernwaarden heeft. Limburg Noord is een van de 25 regionale korpsen (het KLPD is het 26e korps).

Eed of belofte afleggen
De eerste week in het korpskwartiel, hier heb ik oh zo ‘lang’ op gewacht. Ik wilde gelijk de straat op in uniform en spannende dingen gaan doen. Maar voordat het zover was, moest ik natuurlijk de belofte afleggen! Onze korpschef Bryan Rookhuijzen nam speciaal voor ons de belofte en/of de eed af (http://nl.wikipedia.org/wiki/Eed). Ik koos de belofte omdat ik dat beter bij mij vind passen. Mij viel het op dat de leidinggevenden en de hoger geplaatste collega's helemaal niet uit de hoogte deden. Ik verwachtte eigenlijk een hiërarchische cultuur waar je als student niks te zeggen had. Gelukkig was dit helemaal niet zo.
Na de belofte afgelegd te hebben werd er een introductieweek gehouden. Zo mocht ik twee dagen meekijken en luisteren in de Meldkamer en het Servicecentrum. Ook werd er een rondleiding gegeven in het cellencomplex aan ons regiobureau te Venlo.

Basiseenheid Gennep
Ik was samen met een andere student, Anne, uit dezelfde klas geplaatst in Gennep. Na de introductieweek werden we van harte verwelkomd op onze basiseenheid Gennep. Er was een kennismaking met de collega's en je kon je praktijkcoach eindelijk een gezicht geven (eerder wist ik alleen nog maar de naam). Er werd uitgelegd welke collega wat deed en waar alles was. Ik was helemaal onder de indruk van al die ervaren collega's die mij zo hartelijk verwelkomden.

De coaches
De coaches zijn heel erg belangrijk in je leerproces. Ze kijken naar waar je aandacht aan moet besteden en geven goede feedback op wat je doet. Ze houden ook je opleiding in de gaten en steunen en adviseren je wanneer je dat nodig hebt. De coaches zijn onmisbaar!”

Jeffrey is 25 jaar en werkt bij korps Limburg-Noord, Basiseenheid Gennep. In november 2009 begon hij aan de opleiding politiemedewerker (niveau 3) en volgt deze op de Politieacademie te Eindhoven.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...